KIF spelade oavgjort mot Tyresö

By on 21 augusti, 2013

Det var inte samma tryck på Behrn Arena idag som i måndags när Hammarby var på besök. Men topplaget Tyresö lyckades ändå locka till sig en större publik än vad det brukar vara under KIF:s hemmamatcher.

Första halvlek såg dock inte ut som någon toppmatch, Tyresö hade bollen mest men KIF skapade de farligaste chanserna. Tyresö hade svårt att ta sig igenom KIF:s försvarsmur.

Det var först i den andra halvleken som matchen vaknade, i slut min lyckades först KIF göra 1-0 och 10 min senare kom kvitteringen för Tyresö. Inte ett rättvist resultat då KIF överlag var det bättre lag i den här matchen.

Första halvlek
Matchens inledning var ganska jämn, inget av lagen hade någon jättefarlig målchans. Tyresö hade mer boll än KIF och de fick även spela sitt spel, KIF stack mest upp på några kontringar.

Efter ca 20 min spel såg matchen ganska lugn ut, men KIF hade flytta fram sina positionerna och skapade två riktigt bra chanser i den 23:e respektive 27:e matchminuterna.

Efter dessa två situationer hade det inte så mycket mer i matchen. Tyresö fortsatte att styra spelet men KIF försvara sig bra och första halvlek slutade 0-0

Andra halvlek
KIF spelade bra och hade press mot Tyresös målområde, men även Tyresö spelade bra och fick igenom ett par bollar mot KIF:s målvakt.

I den 76:e matchminuten kunde KIF:s Sarah Michael ge hemmalaget ledningen. Hon fick till ett kanonskott i straffområdet efter att hon genom en rusning över halva planen, ett riktigt drömmål.

Men Tyresö kvitterade i den 84:e matchminuten genom Lisa Dahlqvist då hon styrde in ett inspel. 1-1 blev slutresultatet efter 90 miners spel.