KIF vann med 4-0 över Umeå

By on 8 september, 2013

Det var en varm och solig septembersöndag på Behrn Arena då KIF Örebro tog emot Umeå IK. Hemmalaget KIF fick en drömstart och gjorde 3 mål på ca 10 min. Slutresultatet blev 4-0 till KIF.

Det blev en underhållande match där KIF skapade flera farliga målchanser. Umeå hade långa stunder under matchen stort bollinnehav och styrde spelet. KIF var dock mer effektiva och gjorde mål på chanserna de fick.

Sista halvleken blev en slätstruken historia då KIF höll undan för att bevaka sin ledning. Men Sarah Michael kunde göra sitt andra mål för dagen när KIF gick upp till 4-0. Tjejerna från Örebro har hitta tillbaka till det vinande spåret.

Första halvlek
KIF fick en drömstart på matchen när Sanna Talonen kunde nicka in 1-0 i den 6:e matchminuten. Det hade varit en jämn inledning på matchen och Umeå kändes lite starkare i närkamperna . Men KIF tog vara på en hörna och gjorde mål. Framtidsnamnet Ellen Carlsson var även tillbaka i anfallet för KIF.

KIF visade styrka på 2-0 målet när Sarah Michael i den 14:e min vann en närkamp mot Umeås målvakt. Detta inträffade under ett skedde då Umeå hade haft större bollinnehav och styrde spelet.

Hemmalaget tog över matchen och började skapa flera farliga chanser på mål. I den 17:e min kunde Marina Pettersson Engström sätta 3-0 på en frispark. Vid det här laget hade KIF tagit över matchen och dominerade. Det lilla som Umeå hade var helt bortblåst.

Örebro radade upp målchans efter målchans och visade upp en kul spelglädje, det blev dock inga fler mål och halvtidsresultatet skrevs till 3-0.

Andra halvlek
Det blev aldrig någon spänning i den andra halvleken, KIF Örebro bevakade ledningen samtidigt som Umeå försökte komma tillbaka in i matchen. KIF:s målvakt Stephanie Labbè fick göra några kvalificerade räddningar när Umeå lyckades slita sig loss.

I den 80:e min kunde Sarah Michael punktera matchen då hon satte sitt andra mål. KIF tog en 4-0 över ett redan slaget Umeå. Michaels mål blev även matchens sista och KIF vann rättvist med 4-0.