Klubb Kratern på O´Learys – Örebros nya livescen

By on 27 februari, 2022
O’Learys i Örebro presenterar i samarbete Jens Hellman från Sensus, Sara Herou från NBV, Clara Alm från Evelyn och Karin Wistrand från Medborgarskolan Klubb Kratern på O’Learys övervåning.

O’Learys i Örebro presenterar i samarbete Jens Hellman från Sensus, Sara Herou från NBV, Clara Alm från Evelyn och Karin Wistrand från Medborgarskolan, Klubb Kratern på O’Learys övervåning.

Under hösten samarbetade nämnda aktörer kring Live at Heart 2021 för att skapa en attraktiv scen för våra lokala band. Resultatet blev en tredagars fest på O´Learys där publik och band äntligen fick mötas. Där och då i vimlet fick vi alla mersmak för att utveckla en gemensam scen.

”När O’Learys senare kontaktade oss för att återuppta samarbetet var vi snabba på bollen och började slipa på konceptet”, säger Karin Wistrand, Medborgarskolan.

Klubb Kratern refererar till en vulkankrater som pulserar ut kraft, energi och värme – precis som arrangörerna vill att den här scenen ska kännas och upplevas. ”Vi hoppas att scenen kan bli det nya vattenhålet för musiken och kulturen i stan” säger Clara Alm på Evelyn.

På den nya klubben får Örebroarna möjlighet att se sina lokala favoritartister, men även artister och band ifrån andra delar av Sverige. Det är en stor bredd med singer-songwriters, jazz, punk, rock och visa. Premiären går av stapeln fredag 18 mars då Kungen Jazz och Sonny och Vargen spelar. Klubb Kratern fortsätter redan samma helg med Back och Svartgam lördag 19 mars. Andra akter är till exempel DSH5, Sire, Erik Valtanen och Ovädret, Kings Cross String Band och många fler!

”Vi är stolta över att så många bra band och artister samarbetar med oss och nu är vi glada att också få inkludera publiken i det. Vi startar våren med sju bokade datum, två lokala akter per kväll”, säger Sara Herou, NBV.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Medborgarskolan
För att hitta mer information om Klubb Kratern, se vår sida på FB och eventen per datum.

You must be logged in to post a comment Login