Kompisarna William och Lucas vann 100 000 i Nyhetsmorgon

By on 28 oktober, 2023
Bild: Svenska Spel

Kompisarna William och Lucas från Örebro vann 100 000 i Nyhetsmorgon, ”uppfriskande”. Otur med vädret fick kompisarna Lucas och William från Örebro att istället prova turen med Triss.

De köpte för första gången två lotter, och skrapade fram tre tv-rutor på den ena. På plats i TV4 Nyhetsmorgon blev det en vinst på 100 000 kronor.

– Det här var uppfriskande, säger Lucas med ett smajl.

De har tidigare köpt Trisslotter vid några tillfällen, men endast som uppvaktning till andra. Men när de under sommaren var på en semesterresa i Skåne, fick de för sig att köpa två lotter till sig själva.

– Det var en riktigt regnig resa, otroligt dålig faktiskt. Då hoppades vi på att vi kanske skulle ha lite tur med något annat än vädret, så vi provade Triss. Typ så gick det till, berättar Lucas.

Tre tv-rutor fick de fram på den ena lotten, vilket betyder direktsänt Triss-skrap i TV4 Nyhetsmorgon och under lördagen var det dags. Lucas, som var den som skrapade Trisslotten som tog dem till tv, fick sköta uppgiften framför kamerorna och William fick inta en plats bakom kamerorna.

– Det här var roligt och uppfriskande, som en iskall dusch i lumpen. Jag var nervös, men försökte se lite van ut, säger Lucas leende efter att han skrapat fram 100 000 kronor.

De två vännerna delar intresse för dataspel och sportbilar, samt nu även en Trissvinst. Några gemensamma planer för hur de ska spendera vinsten har de dock inte.

– Jag ska köpa en stråhatt i alla fall. Sen åker jag till Kina i februari för att plugga och då kan det vara bra att ha lite extra pengar, säger Lucas.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med de två kompisarna under morgonen på TV4.

– De har haft en fantastisk tur! Att i hela sitt liv bara köpt två Trisslotter och på den ena skrapa fram tre tv-rutor är naturligtvis inget man kan räkna med. Plötsligt händer det och ibland kan det plötsliga komma tidigt, säger han och fortsätter:

– Detta var femte gången för i år vi hade en vinnare från Örebro i Nyhetsmorgon, sett till hela länet är det sammanlagt sju vinnare.

Lotten som tog Lucas och William till Nyhetsmorgon var köpt på Ica Maxi i Ängelholm.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login