Konsert i Lindesberg för Världens Barn

By on 20 september, 2022
Peter N är en av grupperna som spelar för Världens Barn i Lindesberg.
Foto: Joachim Tadell.

Konsert i Lindesberg för Världens Barn med nya band och unga stjärnor, söndag 25 september kl 16:00 blir det Topp-konsert för Världens Barn i LIndeskolans aula (Lindesberg) med ett brett musikaliskt artistuppbåd med bland annat det nya bandet Peter N och en rad unga stjärnor.

”Årets konsert för Världens Barn har alla förutsättningar att helt fylla Lindeskolans aula”, skriver arrangörerna.

Jesper Hugosson leder ett musikaliskt brett artistuppbåd. Linnea Wilhelmsson (som sjöng tillsammans med John Lundvik i våras) – hon toppar. Till Världens Barn-scenen kommer också några sångare från manskören Harmoni (också de sjöng med John Lundvik).

Peter N är nya stjärnor på LIndesbergs artist-himmel. Det är namnet på bandet som har fem medlemmar – Elina B, Ruben M, Theodor K, Astrid A, Linus S.

Ida Luth Lind har sjungit för Världens Barn tidigare. Nu hörs hon igen! Tillsammans med kompisarna Astrid Andersson och Vilda Nilsson. Det blir sång förstås – men också gitarr, piano och – tamburin. De har ett tiotal låtar på repertoaren – country och indiepop.

”Det är väldigt, väldigt roligt och jag ser fram emot att vara med i något speciellt som Världens Barn”, säger Ida Luth Lind.

Dayana Dobryanska har också varit med för Världens Barn förut.

Två band från Hillstreet gör ett gästspel i Lindeskolan och det blir som ett förspel till den insamling som de deltar i helgen efter – 30 september – 1 oktober. Studiefrämjandet ordnar då ett musik- och gaming-event där pengarna går till Världens Barn. Det är Tolga – ett välkänt band i Lindesberg och en ny grupp B-Roots.

Det går att bidra till Världens Barn på flera sätt – i insamlingsbössorna i butiker eller på stan. Röda Korset skänker en dagskassa. En verkligt stor folkfest räknar man med också i år på Erikshjälpen. Oavsett hur kommer alla pengar att gå till 901950-6 som är Radiohjälpens nummer.

Man kan girera, swisha eller bidra i den digitala bössan Lindesberg samlar, som finns på hemsidan för Världens Barn. Där går det att följa hur det går – krona för krona. Den som vill att det ska gå ännu bättre för Lindesberg i kommunkampen skriver kommunkoden – 1885. Förra året var Lindesberg tredje bäst i länet.

….

Konsert för Världens Barn i Lindesberg:

När: Söndag 25 september kl 16.00
Var: Lindeskolans aula, Lindesberg
Förköp av biljetter på Blombergska Bokhandeln eller vid entrén: 100 kr för vuxna, 50 kr för barn och ungdom under 16 år.
Ett musikaliskt brett artistuppbåd

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login