Konsert med kontrabas och sång i väntan

By on 4 mars, 2023
Bild: LindeKultur

Konsert med kontrabas och sång i väntan på Kammarmusikfestivalen, lördag 18 mars kl 16:00 bjuder Nora/Bergslagens Kammarmusikförening in till ”Kontrabas & sång”, den femte konserten i serien Jorden Runt på Åkerby herrgård i väntan på Kammarmusikfestivalen 16-22 juni.

Maria Johansson Josephsson konserterar kontinuerligt med kontrabasisten Sébastien Dubé i deras ovanliga duo, kontrabas och sång.

Nora Kammarmusikfestival firar 10-årsjubileum 16-22 juni med flera konserter på olika platser i Nora kommun och i närområdet. Kammarmusikföreningen bjuder samtidigt in till kurser – Orkesterkurs för unga 12–20 år och Kammarmusikkurs för vuxna och studenter – med sista anmälningsdag 15 april.

Jorden runt – med fem konserter: Kontrabas & Sång

Sébastien Dubé är kontrabasist i Svenska kammarorkestern, Örebro. En unik musiker. När han till vardags arbetar som kontrabasist i Svenska kammarorkestern bygger han grunden i orkesterns sound och driv. Som folk- och jazzmusiker i andra sammanhang skapar han nya musikaliska möjligheter utanför de gängse. År 2011 samlade Sébastien Dubé för första gången ett antal vänner för att musicera tillsammans. Sedan dess har han fortsatt att sammanföra musikaliska vänner med olika bakgrunder. Han arbetar även som timlärare på Musikhögskolan i Örebro. Tilldelades region Örebro läns kulturpris 2018.

Maria Johansson Josephsson konserterar kontinuerligt med kontrabasisten Sébastien Dubé i deras ovanliga duo: kontrabas och sång. 2017 var de inbjudna till en festival i Tchaikovsky Concert Hall för konsert tillsammans med en symfoniorkester från Moskva. Maria Johansson Josephsson är frilansande sångerska och skådespelare inom flera olika stilar och genrer. Hon undervisar även i sång och tal samt arrangerar och skriver musik. Maria är utbildad sång- och körpedagog från Musikhögskolan i Örebro samt examinerad logonom från Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Kultur | Åkerby Herrgård
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login