Konstmarknad på Örebro Saluhall

By on 14 juni, 2024
Bild från Örebro Saluhalls facebooksida

I morgon lördag den 15 juni bjuds det in till konstmarknad på Örebro saluhall som en del av invigningen av Open art, kom förbi för lunch eller fika och passa på att fylla på med kulturell näring.

Dagen till ära har man möjlighet att träffa nio lokala konstnärer och kolla in deras alster, det kommer finnas allt från smycken till originalmålningar och tryck till försäljning. Ett perfekt tillfälle att hitta en fin present eller ett nytt favoritverk som får följa med dig hem.

Marknaden pågår kl. 11.00-15.00.

Utställare

Xing Liu
Xing presenterar verk på olika material, alla skapade med bläckmåleriets unika teknik.
Hon bjuder in dig till en fascinerande resa genom fantasieggande tolkningar av gåtfulla och oåtkomliga platser.

Marlou Jaspers
Som konstnär utforskar Marlou naturens mysterier, fångar dess skönhet och förvandlar den till surrealistiska scener i oljemåleri. Med en lekfull anda strävar hon efter att väcka betraktarens uppskattning för det magiska i det vardagliga.

Stefan Gustafsson
Stefan målar fåglar. Hans akvareller är inte avsedda att vara exakta avbildningar av fågelarter utan snarare individer med egen personlighet. Målet är att ge varje fågel ett unikt uttryck och att skapa bilder med en personlig prägel och minimalistisk stil.

Antonia Kjellarsson
Antonia är konsthantverkare och guldsmed, med störst fokus på det bärbara. Mycket silver och lite annat.

Eva Hjortsberg
Eva beskriver sig som en odiagnostiserad kreatör med för många bollar i luften och datorn full av digitala blomsterängar.

Sara Berlekom
Sara målar motiv från sin vardag och inspireras av landskap och stadsmotiv. Detta ligger i gränslandet mellan stadsbebyggelse och landsbygd. Hon tar ofta bilder med mobilen på det som väcker hennes intresse som hon sedan arbetar vidare med i sin ateljé.

Lilly Nordström
Naturens stämningar och blickfång ger Lilly lust att skapa poesi med penseln.

Ida Björklund
Ida Björklund skapar färgstark konst i olja. Hon hittar inspiration till sina motiv i mötet med människor.

Lotta Larsdotter
Lotta arbetar med tusch och akvarell i kombination med digitala tekniker. Framförallt blir det prints med motiv av natur och människor.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Saluhall

You must be logged in to post a comment Login