Körverk och samtal om åldrande på Kulturkvarteret i Örebro

By on 8 januari, 2024
Porträtt från utställningen "Hjässan är kal".
Foto: Elisabeth Ohlson via Kulturkvarterets evenemangssida.

Välkommen till en lördag med fokus på åldrande, på entréscenen i Kulturkvaretert sker samtal och körverk kopplat till utställningarna ”Hjässan är kal” och ”Äggen är slut” som visas i Volymen.

I samband med utställningarna ”Hjässan är kal” och ”Äggen är slut” sker på Entréscenen ett samtal där Mari Molander och Gregor Zubicky svarar om hur det är för dem att åldras samt framförande med Volvo Skövde manskör av körverket ”Hjässan är kal”.

Lördag 13 januari 2024 blir det körverk och samtal om åldrande på Kulturkvarteret i Örebro!

Samtal: Åldrande

Producent för utställningarna och körverket Annica Carlsson Bergdahl leder på Entréscenen ett samtal om åldrande med Gregor Zubicky, konstnärlig chef för Svenska Kammarorkestern och Mari Molander som tidigare arbetat med kulturell verksamhet för funktionsvarierade på både Örebro kulturskola och nationell nivå.

Körverk: Hjässan är kal

I dokumentärkörverket ”Hjässan är kal” sjunger män ut om det viktiga i livet. De sjunger om manlighet, sorg och kärlek. Om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan.

”Idag kan jag säga förlåt, det har jag lärt mig av barnen”.

Körverket är baserat på tjugo djupintervjuer med män mellan 50 och 73 år i Skaraborg, gjorda av Annica Carlsson Bergdahl. Utifrån intervjuerna har författaren Lina Ekdahl skrivit sångtexter som tonsatts av kompositören Paula af Malmborg Ward.

Idé/producent/intervjuer
Annica Carlsson Bergdahl

Sångtexter
Lina Ekdahl

Tonsättning
Paula af Malmborg Ward

Kör
Volvo Skövde manskör

Körledare
Elisabeth Backhaus

Musiker
Bengt Olausson (dragspel)

”Hjässan är kal” och ”Äggen är slut”

I Volymen visas Utställningarna ”Hjässan är kal” och ”Äggen är slut”, som är producerade av Annica Carlsson Bergdahl med fotografier av Elisabeth Ohlson. Två utställningar som förenas i frågan om hur det är att åldras genom porträtt och djupintervjuer med kvinnor och män mellan 48-73 år.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login