Kritisk förlust för Örebro SK

By on 3 augusti, 2022

Under onsdagen åkte Örebro SK till Stockholm för att ta sig an IF brommapojkarna i den 17 omgången av Superettan.

Örebro förlorade senast hemma mot Brage och var i stort behov av poäng för att inte helt tappa häng på andraplatsen. Brommapojkarna hade inte förlorat på de fyra senaste matcherna och hade visat bra form hela säsongen framför allt på hemmaplan.

Brommapojkarna började bäst och fick i den tredje minuten en straff, men straffen blev dåligt slagen och William Eskelinen kunde rädda den. Efter lite bollande kunde sedan Örebro komma till anfall vilket gav en hörna och i den femte minuten kunde Axel Andrésson sätta 0-1 och ledning för bortalaget. Men Brommapojkarna fortsatte att pressa Örebro som å andra sidan kom upp i flera kontringar, i den 15 minuten kom dock Philip Hellqvist igenom örebroförsvaret och kunde kvittera för hemmalaget 1-1. Efter målet gick tempot ned och Örebro fick ett större bollinnehav, det innebar också många felpass från båda lagen men fler farliga chanser från Örebros sida. Första halvleken slutade 1-1.

Örebro började den andra halvleken bra och satte press på Brommapojkarna. Men BP kom tillbaks och i den 51 minuten kunde hemmalaget ta ledningen 2-1. Brommapojkarna fortsatte att ligga på men Örebro kom upp i en del på kontringar. I den 65 minuten bytte Örebro in Jiloan Mohamed Hamad och han fick redan efter en minut in en bra passning till Erik Björndahl, men målvakten räddade. Örebro forcerade för att få till en kvittering men man lyckades inte utnyttja sina chanser, dessutom storspelade Brommapojkarnas målvakt som stod för flera kvalificerade räddningar. Matchen slutade 2-1 till Brommapojkarna.

Ännu en dålig insats från Örebro då man inte kan utnyttja sina chanser, man måste börja spela efter en taktik som laget klarar av att genomföra vilket enligt mig inte är fallet nu. Hur skall man tillexempel börja utnyttja Erik Björndahl som lyckats göra bra med mål i alla lag han spelat i utom i ÖSK. Något är fundamentalt fel i laget och tyvärr ser det för närvarande ut som om laget fortsätter i Superettan till nästa år.

Nu gäller det att man hittar lösningar på problemen i laget för nu måste man vinna i princip varje match för att ha en chans att nå kvalplats.

Nästa match spelar Örebro SK på måndag den 8 augusti hemma mot Örgryte IS.

Matchen slutade IF Brommapojkarna 2 – Örebro SK 1.