Krögarpar utsedda till Årets Företagare i Askersund

By on 4 juni, 2022
Arkivbild

Nu har Årets Företagare i Askersund blivit utsedda. Priset gick till Davide Lindqvist och Sandra Walther som tillsammans driver Krogen som inte finns.

Priset delades ut på Sjöängen efter en inspirationsföreläsning under Zinkgruvan Mining Re:think, det var företagarnas ordförande Anders Carlzon som delade ut det prestigefyllda priset tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker. I år var det krögarparet Davide Lindqvist och Sandra Walther som fick priset, de äger och driver tillsammans den populära restaurangen Krogen som inte finns som ligger i Närkesberg.

– Vi är chockade och glada över att få ta emot detta pris och vi hade inte lyckats om det inte vore stödet från våra gäster, kollegor, samarbetspartners och familj, sa de nykorade vinnarna till Företagarna.

Vinnarmotiveringen löd:

”Entreprenörerna visar imponerande kreativitet och nytänkande med sitt unika, spännande, geografiska och kulinariska koncept. Bara namnet väcker en nyfikenhet och även om det är en utmaning att hitta någonting som inte finns så påvisar siffrorna att relativt många besökare ändå lyckas. Hög kvalitét och stor smakupplevelse talar för kundernas magar och resultatet har inte låtit vänta på sig när en verksamhet expanderar med foodtruck, gatukök och golfrestaurang. Fokus på närproducerat och lokal förankring bidrar också starkt till konceptet och till andra småföretagares succé. Vi väntar med spänning på vad som ska komma i nästa steg.”

– Det har varit väldigt viktigt för oss att samarbeta med lokala producenter, vi försöker alla att stötta varandra i dessa tider, säger Davide till Företagarna.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Örebro län | Askersund
Örebronyheter

Källa: Företagarna

You must be logged in to post a comment Login