Kulturen lever vidare i Svalbo med författarkvällar

By on 16 januari, 2023
Huset Svalbo - den vita stora gamla smedkasernen där Moa Rudebert fortsätter att arrangera författarkvällar.
Bild: LindeKultur

Det händer en hel del i Jerle Stad och Svalbo, Mia Nordberg har tagit över Svalbo Café och musikkvällarna där.

Samtidigt lever kulturen vidare även inne i huset Svalbo, den vita stora gamla smedkasernen där Moa Rudebert fortsätter att arrangera författarkvällar med Staffan Ekegren och Mats Norrefalk som första gäster söndag 29 januari.

Den vita smedkasernen var ett ödehus som renoverades i slutet av 1970-talet och har nu växt till ett kulturcenter i Bergslagen. Där har under åren har arrangerats utställningar, berättarkvällar och mycket annat.

”Nu är det dags för författarkvällarna i Svalbo igen”, skriver Moa Rudebert i ett pressmeddelande: ”1987, för mer än 35 år sedan startade vi våra berättarkvällar ”i stearinljusens sken” och vi har sedan dess arrangerat mer än 150 kvällar och fått besök av runt 100 författare och berättare”.

Nu är det dags igen. Våren bjuder på ett imponerande program:

Söndag 29 januari: Författaren Staffan Ekegren och gitarristen Mats Norrefalk framför en scenföreställning med text och musik.

Söndag 19 mars: Författaren Ia Genberg har beskrivits som en av Litteratur-Sveriges bäst bevarade hemligheter. En spännande bekantskap som fick Augustpriset hösten 2022 för sin senaste roman ”Detaljerna”.

Söndag 12 mars: Den tredje berättarkvällen gästas Svalbo av Anneli Jordahl som har blivit mycket omskriven för sin senaste roman ”Björnjägarens döttrar”.

Berättarkvällarna är ett samarbete mellan Svalbo Keramik & Kultur, översättare Ulla Roseen och Jerle Stadsförening med stöd från Statens Kulturråd och Sparbanksstiftelsen Bergslagen. Det är begränsat antal platser till kvällarna så det är förhandsbokning som gäller.

Kultur | Svalbo
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login