Kumla IBK damer utslagna i kvalet

By on 2 april, 2024
Andreas Nordh kommer att hålla i coachandet även nästa säsong.

De blev en klar förlust även i den andra kvalmatchen mot Alunda IBF som vann med 9-2 och vann första matchen med 9-5, så med två förluster för Kumlas damer så blir det fortsatt spel i division 1 nästa säsong.

Matchen spelades inför ett fullsatt Kumlahallen, som höjde stämningen rejält i hallen, trots motgångarna på planen.

Alunda skulle redan i första perioden gå till en 0-3 ledning, där spelet var jämt men Alunda fick utdelning på sina chanser, medans Kumla kom inte närmare än några bollar i virket.

Kumla skulle komma ut och spela fint i andra perioden och komma upp till 2-3, men när bortalaget sedan gör 2-4, 22 sekunder efter Kulmlas reducering och dessutom i en duell strax efter så skadar sig Kumlas Kapten Frida Danielsson i en otäck knäskada, så kändes det som musten gick ur Kumla.

Perioden slutar 2-6 och. i tredje och sista perioden så gör Alunda tre mål till. Till slut vinner gästerna med 9-2, och får fortsätta spela i Allsvenskan nästa säsong.

Kumlas tränare, Andreas Nordh säger efter matchen.

– Vi förlorar mot ett bättre lag, inget att säga om det, även om siffrorna är större än de borde vara. Vi åker på en skräckskada på vår center Frida i helt fel läge och när vi chansar en del i sista perioden så gör de sina mål på oss. Bara att gratulera dem till bra matcher.

Nu blir det semester, men nästa säsong planeras redan, där Andreas Nordh fortsatt kommer att hålla i coachandet.