Kunskap ska förebygga doping

By on 17 juli, 2017

Alla idrottare har ansvar att känna till och följa gällande dopingregler, att tävla på lika villkor är en av idrottens viktigaste grundpelare.

Att använda doping är både fusk och farligt. RF har tagit fram en webbutbildning genom Ren vinnare, som gör det enkelt för idrottare att ta till sig den kunskap inom antidoping som krävs. Svensk Simidrott har beslutat att alla som representerar det Svenska Landslaget inom samtliga simidrotter ska ha fullgjort utbildningen.

Landslagsimmaren och världsmästaren Jennie Johansson:

– Jag blir lika besviken varje gång jag hör att någon testat positivt för dopning, oavsett sport, för det betyder att idrott inte sker på lika villkor. För mig har det alltid varit viktigt att ha koll på vad som gäller och särkskild vikt lägger jag vid att varje enskild idrottare helt och hållet ansvarar för sig själv. Min kropp, min satsning, mitt ansvar!Jag tycker det är positivt att RF har tagit fram en utbildning inom antidoping och att alla i landslaget nu ska genomgå denna, detta gör att fler kan hålla sig informerade om vad som gäller, oavsett elitidrottare eller ledare.

– För oss inom Svensk Simidrott är det viktigt att göra vad vi kan för att förbereda våra landslagsdeltagare på bästa sätt. Därför har Svensk Simidrott beslutat att alla aktiva och ledare i våra olika landslag ska genomföra utbildningen för att kunna representera Sverige internationellt. Även aktiva på vårt riksidrottsgymnasium kommer att omfattas, säger Mikael Jansson, förbundschef för Svensk Simidrott.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login