Kvarteret släpper sin debut-EP

By on 2 november, 2022
Isak Mutén

Kvarteret är nya duon på den svenska musikscenen som debuterade i vintras. Dom belyser precis alla känslor, de fula, fina, smutsiga och svåra helt utan filter ackompanjerat till en många gånger poppig och drömsk ljudbild. Dom vill prata ocensurerat om hur vi egentligen mår och hur vi tar oss an detta på vardaglig basis. Oavsett vem du är eller vad du bär med dig så är du alltid välkommen till Kvarteret berättar dom själva.

Kvarteret består av Alice Genberg och Philip Spångberg och debuterade tidigare i år i februari med singeln ”Kylskåpspoesi” som sedan har följts upp av ytterligare tre singlar, ”Du & Jag”, ”FörgätMigEj” och ”Sommartårar”. Nu släpper alltså duon sin efterlängtade EP ”då, finns inte längre” och självklart finns det ny musik att lyssna på i och med nya singeln ”Överdos”.

“då, finns inte längre” är en hyllning till människorna vi älskar och saknar. Kärlek som man ibland river sig på och att dela den med dem man vågar gå sönder med. Den handlar även om kärleken till sig själv, om välmående och hur viktigt det är att omringa sig av människor som man mår bra av. Med på EP:n finns en av våra absoluta favoritlåtar, ”Överdos”, som är skriven ihop med Chris Samuels. Den kom till för några år sedan i en trång och varm studio i Örnsköldsvik – just i början av att vi lärde känna varandra – och förhoppningarna och pirret magen när idén till låten föddes finns med så himla starkt i minnet. Att vi skulle skriva musik ihop var bara så självklart. EP:n sammanfattar år och känslor som har bestått av fint, fult och svårt.” – Kvarteret

Bakgrund:

Bakom Kvarteret står som sagt Alice Genberg och Philip Spångberg som först möttes i Örnsköldsvik där de båda studerade till låtskrivare på musikmakarna. Det var efter ett uppdrag från skolan, där de blev ihopsatta i en grupp, som de fick en impuls att skriva något på svenska. Där och då kände de direkt att de hade hittat någonting speciellt. Alice som är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg, blev signad redan som 17-åring och var vokalist inom EDM-genren. Bland annat släppte hon singlar tillsammans med Nicky Romero och Tom Swoon. Philip kommer från Kvicksund, utanför Eskilstuna och har alltid varit intresserad av musik, men det var inte förrän han befann sig på civilingenjörs-linjen på högskolan som han förstod att han var på väg åt fel riktning. Ett avhopp och några år på diverse musik-utbildningar senare, är Philip idag producent, låtskrivare och ena halvan av Kvarteret.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music

You must be logged in to post a comment Login