Kvinna från Örebro en av vinnarna i Andra Chansen

By on 1 november, 2023
Bild: Svenska Spel

Kvinna från Örebro blev en av vinnarna i Andra Chansen, vill köpa husbil. Det var ett överraskande samtal som nådde en kvinna i Örebro, två dagar efter dragningen i Lotto Andra Chansen.

Nyheten att hon hade blivit miljonär var till en början svår att ta in, men att förverkliga drömmen om husbil och flytt till Spanien var självklar.

Den 28:e oktober avgjordes Lotto Andra Chansen, där alla spelade rader senaste halvåret fick en extradragning och chans att bli miljonvinnare.

20 spelare runt om i landet vann en miljon kronor var och en av dem var en kvinna från Örebro i 60-års åldern, när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde för att gratulera var kvinnan helt ovetandes om sin vinst.

– Det här tar tid att smälta, jag kan knappt tror det är sant! Det känns helt otroligt, berättar vinnaren.

Kvinnan har haft samma stående rad på Lotto sedan nummerspelet började på 80-talet, då hon och hennes mamma ägde en tobaksaffär. Vad vinsten ska gå till är hon redan helt bestämd om och en dröm hon länge haft kommer uppfyllas.

– Jag vill köpa en husbil, det har varit en dröm länge. Jag vill flytta till Spanien så jag kommer ta husbilen dit med motorcykeln på släpet, berättar vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Filippa Jartén hade nöjet att ringa och gratulera till miljonvinsten.

− Det var ett väldigt härligt samtal med kvinnan från Örebro och även roligt att få leverera nyheterna om en miljonvinst till den ovetandes vinnaren. Så kul att hon nu kan uppfylla en dröm som hon länge haft. Kvinnan blir årets fjärde miljonvinnare från Örebro kommun, säger Filippa Jartén.

Lottoraden var spelad online på svenskaspel.se.

Så fungerar Andra chansen:

  • Andra Chansen-dragningen görs två gånger om året. Under 2023 sker det den 29 april och 28 oktober.
  • Under dragningen dras 20 slumpade chanser som vinnare till en miljon kronor vardera.
  • Varje spelad Lottorad på Lotto 1 & 2 med Joker, under perioden 3 maj till och med 28 oktober, skapar en andra chans att bli miljonär. Chanserna skapas oavsett om du vinner eller inte på Lotto och Jokerdragningarna.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login