Ladda din elbil vid Conventum och Oscaria

By on 24 november, 2022
Bilden är tagen vid en annan plats, men det är rätt typ av laddbox.
Foto: pressbild/Charge Amps.

Etableringen av nya publika laddpunkter för elbilar runt om i Örebro fortsätter, lagom till att kylan nu har kommit finns det nya möjligheter till att ladda sin elbil vid Conventumgaraget och Oscariagaraget.

Likt tidigare laddpunkter sker dessa etableringar med hjälp av medel från Klimatklivet.

– Vi fortsätter att hjälpa våra ägarkommuner med att etablera nya publika laddpunkter för elbilar. Denna gång i centrala Örebro vid Conventum och Oscaria. Det är glädjande att vi ökar takten och vi ser fram emot att fortsätta arbetet in på det nya året, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddpunkter, dvs uttag, per laddbox. Opigo är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar.

Både Oscaria och Conventum är två välbesökta garage och därför känns det riktigt bra att vi nu underlättar möjligheten att kunna ladda sin elbil på dessa centrala platser, säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten Fastigheter AB och Örebro Parkering AB.

I Oscariahuset är det Örebro Parkering som har ansvar för parkeringen. I Conventum är det Tekniska förvaltningen. Laddtjänsten levereras i samarbete mellan Kumbro och Örebro Parkering respektive Tekniska förvaltningen.

Nya laddpunkter för elbilar

  • Oscariagaraget – 2 laddboxar, 4 laddpunkter
  • Conventumgaraget – 4 laddboxar, 8 laddpunkter

En laddpunkt motsvarar ett uttag.

Örebro
Örebronyheter

Källa Kumbro

You must be logged in to post a comment Login