Lagkaptenen stannar i Örebro Volley

By on 30 juli, 2019

Josephine Tegenfalk kom till Örebro Volley från Gislaved säsongen 14/15 och har varit lagets förstapassare sedan dess. Jossan som hon kallas har en lång karriär bakom sig som började i Vallentuna VK, hon har spelat i Norsjö under deras tid i Elitserien och tagit SM-guld med Lindesberg, tillsammans med Freja Morén.

Josephine har sedan många år tillbaka tagit plats i landslaget och har länge kunnat presenteras som en av Sveriges bästa passare. De senaste två säsongerna i klubben har hon axlat rollen som lagkapten. Utöver att fylla rollen som passare så bidrar Jossan med en enorm rutin, motivation och ett prakt exempel på att om det finns en vilja så går det.

Vad säger då coach Svante om att Jossan blir kvar?

Jossan är en av de bärande spelarna i laget, precis som Sofie Sjöberg och Freja Morén så är Jossan en av klubbens kulturbärare som har varit med länge och vet vad som krävs. Jossan har en otrolig passion för sporten och en bra förebild för de unga spelarna.

Vi skaffade oss en pratstund med Jossan precis innan hon åkte iväg på nästa landslagsuppdrag.

Kul att du vill vara kvar ännu en säsong! Var det något speciellt som bidrog till att du ville stanna kvar?
” Jag trivs enormt bra i klubben och i staden. Efter 5 år i Örebro känns det som hemma för mig! ”

Det blev ett SM-silver denna säsong! Om du ska sammanfatta säsongen hur tycker du den har varit?
” Sammanfattningsvis har säsongen varit framgångsrik och rolig. Det har varit ett härligt gäng och en mycket bra tränare, vilket har gjort att vi hela tiden har strävat framåt och jag tycker vi höjde vår lägstanivå som lag och satte bra grunder och förutsättningar för ytterligare en framgångsrik säsong. Personligen har jag fortsatt att utvecklats och jobbat hårt. Jag passerade 30-strecket i vintras men känner att kroppen ändå varit fräsch och blivit starkare. Mentalt har jag också utvecklats och jag känner mig mer och mer trygg i min roll som passare. Jag har höjt min nivå ytterligare vilket är oerhört motiverande till att fortsätta spela. ”

 Om vi ska blicka fram mot nästa säsong, har du några förväntningar på dig själv och klubben?
” Det känns som att vi startade en positiv resa full med möjligheter och framsteg i och med vår nya tränare Svante, som även han fortsätter i klubben. Det jobb vi påbörjade kan vi nu fortsätta på vilket känns spännande och bra. Det ska även bli kul att få in lite nya spelare som är hungriga och på så vis höja konkurrensen. Mina förväntningar på mig själv är att fortsätta prioritera volleybollen och ge allt jag har för laget och klubben. Jag ska göra det som krävs för att vi ska nå våra mål. ”

Du har under början av sommaren varit med landslaget i bland annat Golden League. Hur skulle du summera sommarens jour?
” Det har varit väldigt kul och lärorikt. Även om vi inte vunnit matcher så har vi fått känna på vad som krävs för att höja vår nivå och vad som krävs för att vi ska nå målen som förbundet tillsammans med svenska olympiska kommittén satt upp. Det är en häftig resa att få vara med på! ”

Till dina lagkamrater har vi hunnit fråga om sommaren och hur den kommer spenderas men i mitten på juli blev det klart att du och resten av landslaget gör en träningstur runt Europa med start i slutet av juli.

Så då måste vi istället fråga – Blir det något annat än volleyboll för dig under sommaren?
” Jag tog examen i juni så jag har jobbat några veckor nu som Biomedicinsk analytiker, och detta kommer jag göra fram tills landslaget drar igång igen. Utöver det är det en massa träning som gäller så har inte så mycket tid för annat. Men det är helt okej för jag älskar det jag gör! Resa och sånt där kan jag göra sen 🙂  ”

Den 12 augusti startar säsongen igen för Örebro Volley och innan dess ska vi ha fått klart för oss hur den Svenska delen i truppen ser ut.

Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login