LF Basket-Solna Vikings direktsänds på viasatsport.se

Av på 4 november, 2013

LF Basket befinner sig i en ovan situation efter sju omgångar i Basketligan herr. Laget har vunnit en av sju matcher. www.viasatsport.se direktsänder när LF tar emot Solna Vikings i Luleå Energi Arena med uppkast 19.04 tisdag 5 november.

LF hade ingen bekymmersfri säsong i fjol heller, men vann ändå 17 av 33 matcher och kom sjua av tolv lag i grundserien. Nu gör Fredrik Joulamo, assisterande coach i fjol, sin första säsong som huvudansvarig och inledningen kunde ha varit lättare. Förutom förlusterna försvagas Joulamos trupp av skador och att amerikanen Cliff Colimon bytts ut. Ersättaren Keith McLeod, med 200 NBA-matcher på CV:et, är på plats i Luleå, men det är tveksamt om han hinner bli spelklar.

Dessutom saknas Samir Ali och det är inte klart om Tim Whitworth är frisk nog att göra comeback.

Det kommer alltså även mot Solna vila ett tungt ansvar på Christoffer Ryan och Johan Åkesson. Ryan behöver fortsätta göra poäng, sätta fart, attackera och spela fram. Johan Åkesson blir extra viktig då han lär behöva vinna sin match i matchen mot Solna grekiske center Stavros Toutziarakis.

Solna Vikings har inlett stabilt och är 4–4 i matcher. Solna slog senast Nässjö med 95–77 och hade då fem spelare på 14 poäng eller mer. Solna har klarat skadorna på bröderna Erkan och Serkan Inan, men tvingas gå ganska hårt på Mats Levin, Jim Nyström, Olivier Ilunga, Taj McCoullough och Toutziarakis.

Men just de fem spelarna har både hög kompetens och rejäl erfarenhet. Levin, Nyström och Ilunga har gott om landskamper i ryggen och blir mer och mer solida i sitt samarbete. Samtidigt så håller Toutziarakis och McCoullough på att utveckla sitt samarbete. Solna Vikings har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och kommer att göra allt för att slå LF.

Tre matcher till spelas i Basketligan herr och den kanske viktigaste matchen av dem är mellan Nässjö Basket och ecoÖrebro. Inget av lagen har vunnit någon match än, båda lagen har varit nära flera gånger. Nässjö brukar vara giftigt på hemmaplan, medan ecoÖrebro varit mycket nära att slå Uppsala, Jämtland och Solna.

Norrköping har efter att ha tappat ett par spelare lägre förväntningar på sig än vanligt, men har ändå sett mycket vasst ut. De enda förlusterna har kommit mot Södertälje Kings och Borås Basket och i båda de matcherna hade Norrköping ledningen långt in i fjärde quartern. Nu tar Norrköping emot Jämtland som också har kommit igång. Jämtland slog ecoÖrebro med 85–83 och följde upp det med en tung prestigevinst mot Sundsvall Dragons.

Just Sundsvall har en tuff uppgift då man tar emot Uppsala. Sundsvall har tappat Alex Wesby, men är fortfarande ett mycket kompetent lag med Jakob Sigurdarson och Hlynur Baeringsson i spetsen. Uppsala var favorittippat inför säsongen, men har inte levt upp till det hittills. Laget är ändå 4–3 i matcher och förlorade bara med tre poäng i fredags mot hittills obesegrade Borås Basket. Här finns det mer att ge då spelare som Olouma Nnamaka och Stefan Grundberg är tillbaka efter skador.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in