Lillån IBK åkte på brakförlust i Idrottshuset

By on 23 mars, 2022

Lillån IBK vann första matchen överraskande bort mot Warberg IC i den första omgången i kvalet till Svenska Superligan, kvällens match i Idrottshuset var läktarna fullsatta och motståndarlaget hade en stor klack med sig så energi deluxe låg i luften inför matchstart.

Status inför match var att om Lillån vann så var man vidare till sista kvalomgång till SSL, om inte så skulle det bli ytterligare en avgörande match borta mot Warberg.

Matchen inleddes i ett furiöst tempo både från lagen som från läktarhåll, på planen gavs det och togs precis som man ska när det är kval till finrummet. Den här gången var Warberg mer förberedda på Lillåns offensiv och hemmalaget kom inte fram som lika lätt som i den första kvalmatchen, gästerna visade upp en tajtare  defensiv samtidigt som man fick till riktigt vassa kontringar. När första delen var klar hade Warberg en tvåmålsledning.

Det hann inte gå mer än 31 sekunder av andra perioden så hade Lillån reducerat, ett mål som gav en boost till hemmalaget som tog tag i spelet. Warberg trycktes tillbaka ordentligt och Lillån hade ett par vassa chanser att komma ifatt, istället var det gästerna som i slutet av perioden kunde slå in ytterligare två mål efter att Lillåns defensiv hade agerat åskådare.

Lillån började den tredje perioden bra där man tryckte på för att komma ikapp, nu var Warberg det starkare laget där man visade upp en defensiv som hemmalaget inte kunde rå på. Istället var det Warberg som kunde utöka ledningen ännu mer efter att ha spelat bort ett desperat Lillån som inte kunde hitta på något positivt framåt, hemmalaget kunde göra ett tröstmål i slutet av matchen. Nu hjälpte inte det speciellt mycket då Warberg vann kvalmatch två med 8-2

Hur som helst så blev det en riktig innebandyfest med 1763 åskådare på läktaren, en härligt inramning innan match. Men det var innan matchstart och innan Warberg bestämde sig för att sabba den, för det såg som att gästerna hade lärt sig läxan från den första kvalmatchen. Med en tajt defensiv, tätt mellan lagdelarna så kunde gästerna utmanövrera Lillån ganska enkelt. Lillåns insats blev till spretig tillställning, defensivt var man stundtals bolltittande och det straffade sig ganska omgående. I anfallsspelet var det till stor del för långt mellan lagdelarna, vilket gjorde det svårt när backarna skulle hitta någon att spela upp boll på. Jag undrar varför anfallstrion i Lillån sprang så långt upp i banan att man till sist hamnade bakom motståndarnas målbur, för att sedan ta ett par steg upp i banan och slå ut med armarna? Det var säkert 20-25 meter mellan backarna och anfallarna, plus att det var fem spelare från Warberg mellan dem. Då är det inte konstigt att man förlorar.

Hade Lillån spelat som man gjorde borta mot Warberg då hade det sett helt annorlunda ut och man hade garanterat varit med i matchen, hoppas att men har lärt sig något i den plattmatchen gör som man gjorde i vinstmatchen när man tar sig an Warberg i den avgörande kvalmatchen på bortaplan.

Kvalmatch tre till Svenska Superligan spelar Lillån IBK bort mot Warberg IC på söndag 27 mars 2022.

Statistik Lillån IBK vs Warberg IC

• 08.21 Mål Warberg, 0-1 Max Källerteg.
  • 11.41 Utvisning Lillån, två minuter Isak Palmén hands.
  • 11.55 Mål Warberg i powerplay, 0-2 Mattias Kongstad.

Perioden slutade 2-0 till Warberg
Skottstatistik Lillån IBK 5 – Warberg IC 11

• 00.31 Mål Lillån, 1-2 Martin Rönnklint.
  • 13.11 Utvisning Warberg, två minuter Filip Erheden upprepade förseelser. Powerplay Lillån, ingen utdelning.
  • 17.08 Mål Warberg, 1-3 Max Källerteg.
  • 17.51 Mål Warberg, 1-4 Jesper Larsson.

Perioden slutade 2-1 till Warberg