Lillån IBK skrällde sig vidare till Play Off 2

By on 27 mars, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Lillån IBK tog sig an Warberg IC i kvalet till Svenska Superligan i innebandy i den avgörande omgången under söndagen, något man gjorde på bortaplan. Lillån vann något överraskande på bortaplan i den första omgången för att åka på en storförlust i den andra omgången på hemmaplan, idag borta mot Warberg stod man för en bragdinsats och är framme i sista play off 2, vinst där så väntar Svenska Superligan

Lillån kom ut i den första perioden för att känna på läget och se hur Warberg skulle komma att ta sig an bataljen, det var gästerna som tog kommandot men Lillån kom snabbt in i spelet och kunde ta ledningen i den åttonde minuten. Warberg växlade upp ordentligt samtidigt som Lillån sjönk tillbaka en aning, det gjorde att hemmalaget kunde göra två mål inom loppet av två minuter. Lillån gav inte upp och kämpade sig tillbaka spelmässigt, när signalen ljöd för första pausvilan var det oavgjort.

Det dröjde inte länge i den andra perioden innan Warberg hade tagit ledningen genom en bra första forcering, efter det var det Lillån som började ta över mittendelen och man kunde kvittera i den sjunde minuten. Spelmässigt gjorde Lillån en riktigt bra period där man hade fått spelet dit man ville och man var framme ett flertal gånger där man kunde ha utökat, tyvärr blev det allt som oftast en passning för mycket istället för kliniska avslut.

I den tredje perioden upprepade sig mönstret, Warberg tog ledningen och Lillån kvitterade. Under tiden så visade Lillån upp en riktigt imponerade inställning där man inte gav vika eller gav upp, man trummade på för att ta matchen till förlängning.

Period fyra och första målet vinner, ja då kliver Lillån upp i banan och tar för sig på ett respektingivande sätt och lyckades trycka tillbaka Warberg, ett spel som gjorde att man vann matchen och därmed är man vidare i slutspelet till Svenska Superligan.

Ja här kan snacka om scenförändring jämfört med matchen hemma i Idrottshuset då Lillån stod för riktigt blek insats, i dagens avgörande match gjorde man tvärtom en helgjuten insats där man mötte högt, visade upp ett speltempo av rang, tryckte ner motståndaren, vårdade boll och framförallt gjorde man mål. Nu väntar en spännande fortsättning speciellt nu när man har slagit storfavoriten till att gå upp i Svenska Superligan, efter den här insatsen kan man undra hur långt det här laget kan ta det hela. Förhoppningsvis hela vägen, men under tiden ska man bara njuta av insatsen som Lillån har stått för så här långt.

I den avgörande slutspelsserien möter man AIK för uppflyttning till Svenska Superligan, den första omgången spelas antingen lördag 2 eller söndag 3 april och den matchserien avgörs i fem matcher.


Statistik Warberg IC vs Lillån IBK

Första perioden

 • 07.37 Mål Lillån, 0-1 Axel Veress.
 • 10.22 Mål Warberg, 1-1 Hannes Karlsson.
 • 10.38 Mål Warberg, 2-1 Isak Stöckel.
 • 12.33 Mål Lillån, 2-2 Carl Harryson.

Perioden slutade 2-2
Skottstatistik Warberg IC 7 vs Lillån IBK 6

Andra perioden

 • 02.44 Mål Warberg, 3-2 Isak Stöckel.
 • 06.34 Mål Lillån, 3-3 Lucas Sjögren.

Perioden slutade 1-1
Skottstatistik Warberg IC 4 vs Lillån IBK 5

Tredje perioden

 • 01.44 Straff Warberg, inget mål.
 • 05.14 Mål Warberg, 4-3 Simon Nilsson.
 • 13.03 Mål Lillån, 4-4 Aron Ohlsson.
 • 19.40 Timeout Lillån.

Perioden slutade 1-1
Skottstatistik Warberg IC 5 vs Lillån IBK 6

Fjärde perioden

 • 03.12 Mål Lillån, 4-5 Aron Ohlsson.

Perioden slutade 1-0 till Lillån
Skottstatistik Warberg IC 0 vs Lillån IBK 2

Matchen slutade Warberg IC 4 vs Lillån IBK 5
Skottstatistik matchen Warberg IC x16 vs Lillån IBK 19

Anders Olofsson, Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login