Lillån IBK vann efter stark insats mot Warberg IC

By on 20 mars, 2022

Under söndagen var det dags för Lillån IBK att i Varberg ta sig an Warberg IC i den första kvalmatchen till SSL. SSL kvalet spelas i bäst av tre matcher.

Lillån som slutade fyra i Allsvenskan hade under säsongen haft svårt för serie ettan, men var nu revansch sugna. Detta var Lillåns första kval till SHL genom tiderna, man hade dock

Lillån gick på nock direkt i den första perioden då man satte 0-1 efter 14 sekunder genom Martin Rönnklint. Det var som väntat Warberg som styrde mycket av spelet, men Lillån trivdes i sitt uppställda försvarsspel och spelade ett effektivt kontringsspel med snabba spelomställningar. Det var dock Warberg som gjord det andra målet i matchen, efter lite strul i Lillåns försvar så kvitterade hemmalaget 1-1. Men två minuter senare kunde Lillån återta ledningen genom Simon Möller efter ett snabbt startat frislag. Lillån skulle hinna med ytterligare ett mål innan period slutet då Erik Nilsson satte 1-3. Första perioden slutade 3-1 till Lillån.

I den andra perioden fortsatte Lillån att visa framfötterna och bortalaget kunde sätta 1-4 i den fjärde minuten. Men sen kom Warberg igång och kunde snabbt ta sig upp till 4-4 vilket blev slutresultatet i andra perioden. Andra perioden slutade 3-1 till Warberg.

Warberg fortsatte att pressa Lillån i den tredje perioden, men bortalaget försvarade sig bra och i den 12 minuten kunde Aron Ohlsson åter ge Lillån ledningen efter en snabb spelomställning. Men hemma laget fortsatte att pressa Lillån och i den 14 minuten bar det frukt då bortalaget inte kunde hålla emot längre och Warberg kunde kvittera. Efter målet fortsatte Warberg att pressa men Lillåns försvar höll och matchen gick till förlängning. Tredje perioden slutade 1-1.

Förlängningen blev en ganska öppen historia då Lillån gång efter annan hittade genom Lillåns press och i den fjärde minuten kunde Simon Möller sätta sitt andra mål för matchen och där med ge Lillån segern. Matchen slutade 6-5b till Lillån.

En mycket stark insats från Lillåns sida där man verkligen gjort hemläxan och spelade taktiskt mycket bra, matchbilden blev också till Lillåns favör då laget är skickligt på att spela kontringsspel vilket man nu fick göra. Nu väntar returmötet på onsdag den 23 mars hemma i Idrottshuset Örebro, och man får nog säga att all press ligger på Warberg.

Matchfakta Warberg IC vs Lillån IBK

• 00.14 mål Lillån, 0-1 Martin Rönnklint.
  • 6.48 mål Warberg, 1-1 Max Källerteg.
  • 8.49 mål Lillån, 1-2 Simon Möller.
  • 11.43 mål Lillån, 1-3 Erik Nilsson.
  • 15.32 utvisning Warberg, två minuter Jesper Larsson Obstruktion. Powerplay Lillån, utan resultat.

Första perioden slutade 3-1 till Lillån.

• 3.53 mål Lillån, 1-4  Aron Ohlsson.
  • 9.42 mål Warberg, 2-4 Simon Svensson.
  • 10.18 mål Warberg, 3-4 Mattias Kongstad.
  • 11.04 mål Warberg, 4-4 Simon Svensson.

Andra perioden slutade 3-1 till Warberg.

• 4.18 utvisning Lillån, två minuter Carl Lejervik Fasthållning. Powerplay Warberg, utan resultat.
  • 11.26 utvisning Warberg, två minuter Simon Svensson Slag. Powerplay Lillån, mål Aron Ohlsson 4-5.
  • 13.27 mål Warberg, 5-5 Hannes Karlsson.

Tredje perioden slutade 1-1