Linde energi investerar i länets största solpark

By on 5 december, 2019
Arkivbild

Nu står det klart att Lindesberg och Torphyttan blir platsen för Örebro läns största markförlagda solpark. En långsiktig satsning och hållbar investering av Linde energi, som invigs till sommaren 2020.

Solel är idag en konkurrenskraftig källa för elproduktion. Vi har länge tittat på att investera i en solpark och 2020 sätter vi äntligen spaden i marken, säger en glad Jens Isemo, vd på Linde energi, efter att Linde energis styrelse godkänt investeringen. – Det här är ett viktigt steg i vår hållbarhetsresa, där vi arbetar långsiktigt och medvetet med att öka vår produktion av förnybar el. Dessutom är det ett steg i helt rätt riktning för att vi ska kunna fortsätta bidra till att bygga ett Bergslagen för framtiden och nå vårt nationella mål om ett fossilfritt Sverige.

Solparken, som går under arbetsnamnet ”Lindesbergs Solpark”, har belönats med 20 procent investeringsstöd från Länsstyrelsen i Örebro län. Den kommer att vara belägen invid riksväg 50 i höjd med Torphyttan och täcka en markyta på knappt en hektar, vilket ungefär motsvarar ytan av en fotbollsplan.

När solparken tas i drift till sommaren 2020 räknar Linde energi med att den kan producera
500 000 kilowattimmar el per år. Det räcker för att förse 100 typhushåll med hushållsel varje år.

”Lindesbergs Solpark” i korthet:
Byggstart: våren 2020
Invigning: sommaren 2020
Maximal eleffekt: 500 kW
Bedömd årlig elproduktion: 500 MWh (=500 000 kWh)
Markyta: 0,8 hektar
Bedömd livslängd: 30 år
Bedömd investering: cirka 4 miljoner kronor
Investeringsstöd: 20 procent

Länet | Lindesberg/Torphyttan
Örebronyheter

Källa Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login