Linde energis uppmaning efter regnet

By on 14 augusti, 2023
Foto: Linde energi

Stormens Hans framfart med riklig nederbörd visar sig nu med höga flöden i sjöar och vattendrag. Kommunägda Linde energi arbetar intensivt med att hantera de stora vattenmängderna och att hålla vattennivåerna i schack. Uppmaningen till allmänheten är att se till att deras båtar och bryggor är ordentligt förankrade samt att ta det försiktigt i närheten av sjöar och vattendrag.

– Det är just nu väldigt mycket vatten med hög hastighet som är i rörelse. Vi kör så mycket vatten vi kan genom våra kraftstationer och dammar för tillfället, hälsar Linus Söderman, chef Elproduktion på Linde energi.

– Den stora utmaningen nu är att hantera de vattenmängder som kommer uppströms ifrån, vilket gör att vattennivåerna kan stiga något mer de kommande dagarna. Vi vill därför uppmana allmänheten att se till båtar och bryggor samt att vara försiktiga kring sjöar och vattendrag. Det kan även vara en god idé för fritidshusägare att titta till sina stugor, fortsätter Linus Söderman.

– Vi arbetar intensivt med att hantera vattenmängderna och hålla vattennivåerna i schack. Lyckligtvis ser prognoserna torrare ut framåt, vilket gör att vi borde se kulmen i slutet av den här veckan, avrundar Linus Söderman.

Linde energi kör för fullt genom sina kraftstationer och dammar. Dagsfärsk bild från Dalkarslhyttan. Foto: Linde energi

Linde energi står i regelbunden kontakt med andra energibolag och tillsynsmyndigheten Länsstyrelsen i Örebro län.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login