Lindeportalen vill bli en digital mötesplats för hela Lindesberg

By on 3 mars, 2021

Det började som en ideellt driven e-handel med hemleverans för att rädda mellandagsrean för de lokala handlarna och restaurangerna i Lindesberg. Idén blev så uppskattad av både handlare och kunder att lindeportalen.se nu vidareutvecklas till en bred och digital mötesplats för hela Lindesberg – inklusive konsthantverkare, gårdsbutiker och föreningar som vill profilera och marknadsföra sina verksamheter.

”Ambitionen är att skapa en digital mötesplats för oss alla i Lindesbergs kommun – här ska vi tillsammans kunna stötta och engagera oss i vårat lokala samhället, handla digitalt, beställa takeaway-mat och få uppdateringar från alla delar av kommunen”, förklarar Pontus S Lindroth och Rebecca S Persson som återvänt till Lindesberg efter yrkesverksamma år i Norge respektive Stockholm.

Med sina erfarenheter av entreprenörskap, marknadsföring och sociala medier såg de behovet av – och därmed möjligheterna till en lokal e-handel med snabb hemleverans när pandemin hotade mellandagsrean för de lokala handlarna och restaurangerna i Lindesberg.

På mycket kort tid skapades en webbplats för e-handel och hemleverans – lindeportalen.se. Och det ideella initiativet fick uppbackning av handlare och restauranger liksom från lokala banken, kommunens näringslivsenhet och föreningen Linde City.

”Webbplatsen var tänkt som en tillfällig lösning för att stötta lokal handel kring mellandagarna – men eftersom både handlare och kunder uppskattade tjänsten såg vi möjligheterna i att bygga vidare”, förklarar Rebecca och tillägger: ”Vi har en vision som efter ett par intensiva månader nu börjar ta form som den plattform som vi kommer att bygga vidare på”.

Först etablerades Linde Takeaway (för beställning av mat från Lindesbergs restauranger) och Lindebud (för hemkörning av det som köps redan samma dag). Nu vidareutvecklas Linde Online som e-handel och showrooms för Lindesbergs butiker samtidigt som webbplatsen kompletteras med nya tjänster: Marknaden – för konsthantverk, gårdsbutiker och mindre verksamheter; Socialt – för communitys, klubbar och föreningar i Lindesberg; Aktiviteter – för evenemang, konserter, natur och upplevelser; Nyheter – för lokala nyheter från bland annat LindeKultur.

”Lindeportalen är inte som en traditionell e-handel”, betonar Pontus: ”Här får alla möjligheten att upptäcka hela det lokala utbudet och hitta butiker, restauranger, föreningar, hobbyverksamheter och gårdsbutiker på en och samma webbplats”.

Inbjudan: Lindeportalen bjuder nu in alla verksamheter i Lindesbergs kommun (inklusive konsthantverkare, gårdsbutiker och föreningar) som vill profilera och marknadsföra sina verksamheter med egen presentationssida (kostnadsfri tjänst) och tilläggstjänster (e-handel, videovisning, soundcloud och galleri). Initialt och under uppbyggnaden av nya lindeportalen.se erbjuds även tilläggstjänsterna kostnadsfritt. Skicka ett mail till hej@lindeportalen.se för mer information.

Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login