Lindesbergs Filmstudio bjuder in

By on 26 november, 2022
Bild: LindeKultur

Lindesbergs Filmstudio bjuder in till triad om ”Timmarna” som film, opera och bok, tisdag 29 november visas filmen ”Timmarna” från 2002. Lördag 10 december visas operan ”The Hours” i direktsändning från Metropolitan.

I januari hålls samtal om boken som filmen och operan bygger på – den Pulitzerpris-belönade romanen ”Timmarna” av Michael Cunningham från 1998. Det är Lindesbergs Filmstudio som bjuder in till denna triad på ett och samma tema.

….

Tisdag 29 november kl 19 visar Lindesbergs Filmstudio den Oscars-belönade filmen ”Timmarna” från 2002 på Lindesbergs Bio (Folkets Hus) – en extravisning som ingår i medlemsavgiften. Filmen handlar om tre kvinnor i tre tidsperioder, vars öden länkas samman av samma längtan, samma rädsla och samma litterära verk. Den första är Virginia Woolf, som 1923 ger liv åt romanfiguren Clarissa Dalloway. Den andra är Laura Brown, en hemmafru som inte kan sluta läsa romanen. Den tredje är Clarissa Vaughn, en modern version av Mrs. Dalloway.

….

Lördag 10 december kl 19 visar Lindesbergs Filmstudios Operasektion världspremiären av Kevin Puts ”The Hours” i direktsändning från Met i New York på Lindesbergs Bio (Folkets Hus). Föreställningen bygger på Michael Cunninghams Pulitzerpris-belönade roman, som också inspirerade till den Oscars-belönade filmen med samma namn 2002. Renée Fleming gör en efterlängtad återkomst till Met-scenen tillsammans med Kelli O’Hara och Joyce DiDonato i porträtten av tre kvinnor från olika tidsepoker som kämpar med sina inre demoner och sin plats samhället.

….

I januari 2023 bjuder Lindesbergs Filmstudio in till samtal om romanen ”Timmarna” av Michael Cunningham från 1998. Läs boken och diskutera den med andra. Anmäl ditt intresse till hanna.kblom@gmail.com. Boken finns att köpa som pocket på Blombergska Bokhandeln.

….

Lindesbergs Filmstudio bjuder in till triad om ”Timmarna” – som film, opera och bok

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login