Lindesbergs Filmstudio: Höstens program

By on 30 augusti, 2021

”Filmstudiosverige avvaktar. Stora föreningar väntar till november eller till våren – men vi gör ett försök och kör igång 14 september genom att coronasäkra vår verksamhet på olika sätt”, meddelar Lindesbergs Filmstudio. Sju filmer står på höstterminens program med lite billigare filmkort. Och vid behov kan det blir två föreställningar per film.

”Vi har väntat och längtat efter att få sätta igång med filmstudion igen”, skriver Lindesbergs Filmstudio: ”Vi planerar hösten 2021 som vanligt men vi vet nu att pandemin kan tvinga oss att ändra vår planering. Det kan hända att vi i början av säsongen tvingas ha två visningar för att det inte ska bli för trångt. I så fall en kl 16 och en kl. 19. Besked om ändringar kommer lämnas på mail till dem som köpt filmkort i förväg samt på föreningens hemsida.

I övrigt gäller denna termin: Köer till filmkorten utanför bion. Endast förköp eller i efterhand på giro. Avstånd och tomma stolsrader på bion. Utgångar och omröstning både bak och fram i salongen. Ingen fikaservering i början av säsongen.”

Höstens filmstudio-filmer på Lindesbergs Bio (Folkets Hus):

Lindesbergs Filmstudio visar höstterminen 2021 sju filmer (6 filmstudiofilmer + 1 finsk extrafilm). Hösten 2021 kostar ett filmkort för vuxen 200 kronor. Ungdom t o m 25 år 150 kronor. Filmkort löses i första hand genom inbetalning till bankgiro 174-4580 (ange namn och mailadress) – filmkortet får du vid ditt första filmbesök.

Tisdag 14 september kl 19.00: SMÄRTA OCH ÄRA

Regi: Pedro Almodóvar Drama Spanien 2019 113 min

Ett mästerverk av Almodóvar om regis- sören Salvador som ser tillbaka på sitt liv, karriär och möten med människor. I rollerna bland annat Antonio Banderas och Penélope Cruz.

Torsdag 30 september kl 19.00: GIRL

Regi: Lukas Dhont. Drama Belgien 2018 104 min

Den beslutsamma 15-åriga Lara är helt besatt av att bli en professionell ballerina. När hon börjar på en ny skola märker hon att hennes kropp inte kan hänga med i de strikta disciplinerna av träningen eftersom
hon föddes som pojke.

Tisdag 12 oktober kl 19.00: BEANPOLE

Regi: Kantemir Balagov. Drama Ryssland 2019 130 min

Året är 1945 och andra världskriget har lämnat Leningrad i spillror, med kollapsade bygg- nader och söndertrasade människosjälar som lever i misär. Men två unga kvinnor, Iya och Masha, försöker hitta hopp och mening med sina liv – kosta vad det kosta vill.

Torsdag 28 oktober kl 19.00: SOUND OF METAL

Regi: Darius Marder. Drama Belgien, USA 2019 120 min

Ruben och Lou lever tillsammans och spelar i samma band. Under en spelning känner Ruben plötsligt ett smärtsamt ringande i öronen som snabbt övergår i sämre hörsel och nästan dövhet. Skakad och rädd söker sig Ruben till ett behandlingshem för döva missbrukare.

Tisdag 9 november kl 19:00: THERE IS NO EVIL

Regi: Mohammad Rasoulof. Drama Iran 2020 150 mim

Ett samhälle som tillåter dödsstraff behöver människor som är villiga att döda. Fyra män står inför ett omöjligt men enkelt val. Oavsett vilket beslut de fattar, kommer det att förändra deras liv.

Torsdag 25 november kl 19.00: FIRST COW

Regi: Kelly Reichardt. Drama/Västern USA 2019 122 min

Året är 1820. Den tystlåtne men skicklige kocken Cookie och en kinesisk invandrare, King Lu, är på jakt efter lyckan på sin väg västerut. De öppnar en liten men framgångsrik verksamhet, genom att baka på stulen mjölk från områdets första och enda ko.

Tisdag 7 december kl 19.00: MARIAS PARADIS

Regi: Zaida Bergroth Drama/Thriller Finland 2019 111 min

1920-talet, Karleby. Den karismatiska och änglalika Maria Åkerblom leder sin förföljda sekt till Helsingfors. Om nätterna faller Maria i trans och predikar om budskap som ängeln förmedlar via henne. En av Marias allra mest hängivna följare är de är den trofasta tonåringen Salome. OBS: Extra film — finskt förvaltningsområde bjuder ! öppen för alla!

Lindesbergs Filmstudio är en del av Sveriges Förenade Filmstudios (SFF). 

Kultur | Örebro län Lindesberg
Örebronyheter

Källa: Lindesbergs Filmstudio

You must be logged in to post a comment Login