Lindesbergs Riksteaterförening höstterminens program

By on 10 augusti, 2023
Först ut lördag 23 september "Ordet" i Stripa.
Bild: LindeKultur

Lindesbergs Riksteaterförening presenterar höstterminen 2023 fyra teaterföreställningar: Lördag 23 september: ”Ordet” i Stripa: Torsdag 5 oktober: ”Slaget” i Lindesberg; Söndag 22 oktober: ”Kejsaren av Portugallien” i Lindesberg; Lördag 11 november: ”The Room” i Lindesberg

…..

Lördag 23 september: ”Ordet” i Stripa

Musikalisk berättarteater och monolog ur Torgny Lindgrens novellsamling Merabs skönhet. En tragikomisk berättelse om kärleken, rädslan och ordets makt.

”Han hade dragit järnröret, det var ett entums järnrör, han hade dragit det ifrån huvudändan därvid sängen och nedi köket så att det mynnade åtvid murkåpan, om man satt oppå vedbänken kunde man tala rätt in i röret. Däri det röret pratade han vid Hanna, mora sin, Hanna Burvall, och vid Sofia. Men aldrig någon främmen.”

Föreställningen handlar om Samuel Burvall i Storholmträsk. Han som låste in sig på vinden och som trodde själva ordet var smittokällan. Ordet lungsoten.

….

Torsdag 5 oktober: ”Slaget” i Lindesberg

Starkt relationsdrama kryddat med humor och oväntade vändningar.

Två bröder. Ben, den yngre, söker lyckan i storstaden. Magnus, den äldre, stannar hemma och jobbar i pappans motorcykelverkstad. När Ben kommer hem för första gången på 13 år, för att delta på pappans begravning är verkstaden förvandlad till en sophög av sönderplockade maskindelar och gamla snabbmatsförpackningar. Mitt i smutsen möts bröderna. Ben i skräddarsydd kostym, och Magnus med läderjacka. Kontrasten kunde inte vara större. Konflikten är oundviklig och intrigerna hopar sig. Vem ska tala på begravningen? Vilka sanningar tillåts komma fram?

Slaget är en nyskriven pjäs av hyllade dramatikern Anders Lustgarten som tidigare har skrivit för Storbritanniens största teatrar. Dramat lyfter spänning på olika plan; politiskt om livet på en liten ort kontra en större stad, personliga relationer mellan två bröder, en kärlekshistoria samt skuld som följd av livsval. Dritëro Kasapi, Riksteaterns teaterchef regisserar

….

Söndag 22 oktober: ”Kejsaren av Portugallien” i Lindesberg

Kejsaren av Portugallien med Teater Dacapo: En musikalisk dramatisering av Selma Lagerlöfs klassiker där musiken och en cellist har en huvudroll. ”Den som inte känner av sitt hjärta, varken i sorg eller glädje, kan den verkligen räknas som människa?”

….

Lördag 11 november: ”The Room” I Lindesberg

The Room med dansare från Kungliga baletten och Let’s Dance: En berättelse om hur ett oväntat möte kan skapa något nytt och unikt. Om passion, känslor, livet, kärleken och om besvikelser.

….

Bli medlem i Lindesbergs Riksteaterförening: Som medlem får du uppleva scenkonst över hela Sverige till rabatterade priser. Samtidigt bidrar du till ett rikare kulturutbud där du bor.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login