Linje 14 firar 20 år

By on 4 oktober, 2023
”Universitetet kan vara en plats för alla – och ett sätt att nå sina drömmar”, säger Meimuna Farag som idag är en av koordinatorerna för Linje 14.
Fotograf Terése Classon Sundh

Linje 14 firar 20 år på Västra Engelbrektsskolan i Örebro, i år är det 20 år sedan Linje 14 startade på Vivallaskolan i Örebro. Under hösten turnerar Linje 14 runt till de sex samarbetsskolorna i Örebro kommun för att fira.

Fredag den 6 oktober har turen kommit till Västra Engelbrektsskolan i Örebro.

– Vi är så glada att få fira tillsammans med både skolelever och alla våra duktiga studentambassadörer. Just mötet mellan studenter och elever är magiskt, säger Madelen Renner, verksamhetskoordinator för Linje 14 vid Örebro universitet.

En av de som följt Linje 14:s verksamhet på nära håll är Meimuna Farag, som nyanländ åttondeklassare var hon själv en flitig besökare av Linje 14:s läxhjälp på Vivallaskolan i Örebro.

När hon sedan blev student valde hon att engagera sig som studentambassadör och återvända till sin gamla skola för att hjälpa andra, numera är hon anställd som koordinator för Linje 14 vid Örebro universitet.

– Det är så viktigt att alla elever ska våga drömma och att de får höra att allt är möjligt. Universitetet kan vara en plats för alla, och ett sätt att nå sina drömmar. Om jag gjorde det, så kan de också. Jag önskar att vi fick möta alla elever och att Linje 14 fanns på alla skolor, säger Meimuna Farag.

Linje 14 är ett samarbete mellan Örebro universitet och Örebro kommun, som startade i Vivalla 2003. Målet är att få fler elever från studieovana hem att gå vidare till högre studier. Idag finns Linje 14 på sex högstadieskolor och fyra fritidsgårdar inom Örebro.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Universitet

You must be logged in to post a comment Login