Lokalt | Engelbrecktsgatan avstängd från 8 juni – ska målas om

Av på 3 juni, 2015

Från och med 8 juni till 12 september kommer Engelbrecktsgatan att vara avstängd för fordonstrafik. Redan den här veckan ska gatan städas och tvättas för att sedan målas om. Engelbrektsgatan kommer att skyltas med “motorfordonstrafik förbjuden” söder om Köpmangatan och norr om Kungsgatan, vid Fisktorget. Restaurangerna längs sträckan kommer få mer plats för uteserveringar och sittmöbler kommer att ställas ut längs Svartån.

I samarbete med Open Art kommer gatan att få en annan färg än ”asfalt” och det kommer att placeras konstverk på gatan. Som alltid när det gäller Open Art kommer det bli något utöver det vanliga, säger Anna Windal, trafikingenjör.

Inspiration från New York
Konstverk och blomplanteringar kommer att ställas ut längs med gatan, och cykelparkeringen ska flyttas från torget och ersättas med en ny. Tanken är att man istället ska kunna promenera och sitta under eken på torget.

Vi har fått i uppdrag av Programnämnd samhällsbyggnad att tillfälligt omprioritera ett gaturum från en yta för bilar till en yta för folkliv. Kommunalråd Björn Sundin har inspirerats av en omprioritering som genomförts i New York. Det här uppdraget är en del av det nyligen antagna Trafikprogrammet, säger Anna.

Relaterad information
 Läs mer om Trafikprogrammet och Örebro kommuns mål med trafikplaneringen.

Läs vad Björn Sundin (S), förtroendevald i Programnämnd samhällsbyggnad, har skrivit om genomförandet av trafikprogrammet och inspirationen från New York.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in