Lokalt | Fler smålägenheter på vindar

By on 21 oktober, 2015

Behovet i Örebro av små lägenheter är skriande. Efter lagändringen som trädde i kraft den 1 juli 2014, är det möjligt att inreda vindslägenheter på högst 35 kvm utan krav på hissar. ÖrebroBostäder AB (ÖBO) har sett över sitt bestånd för att se var man kan komplettera befintlig bebyggelse med små lägenheter på vindar.

Nu ska första objektet sjösättas och det är ÖBOs hus på Kungsgatan 36 A och B och Bondegatan 12 som ska förses med vindslägenheter. Huset är byggt 1935 och har en rymlig vind med hög takhöjd som delvis används som förråd. Planen är att bygga 12 smålägenheter, med takkupor eller egen uteplats. En bonuseffekt är att ombyggnation på vindar leder till lägre uppvärmningskostnader i fastigheten som helhet då omslutande isolering förbättras. Byggnationen beräknas starta under vår/sommar 2016 och färdigställas under 2017.

– Det känns spännande att kunna ta detta grepp för att förse örebroarna med fler små bostäder till rimliga kostnader. Vi börjar här, men kommer säkert att fortsätta på fler fastigheter framöver, säger Christina Krönert-Lindh, chef Bygg & Energi på ÖrebroBostäder AB.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login