Lokalt | IDS stärker nätverket med ny drivmedelsanläggning i Örebro

Av på 16 februari, 2015

I början av februari öppnade IDS, som har drygt 40 drivmedelsanläggningar för tung trafik i Sverige, en ny drivmedelsanläggning i Berglunda Industriområde i Örebro. Ett område som spelar en allt viktigare roll med flera nya företag och centrallager.

Örebro rankas som ett av Sveriges viktigaste logistiklägen eftersom regionen har mycket bra infrastruktur i form av vägar och järnvägar. Här finns bland annat landets största kombiterminal för omlastning av gods och en av Sveriges största fraktflygplatser. Sveriges demografiska mittpunkt, det vill säga den punkt dit den sammanlagda resvägen är som minst för hela Sveriges befolkning, ligger i Örebroregionen och vilket gör regionen till en naturlig knutpunkt för godshantering.

-Den nya IDS-anläggningen ligger i Berglunda Industriområde, ett nybyggt industriområde i västra utkanten av Örebro där E18 möter E20. Området spelar en allt viktigare roll med flera nya företag och centrallager. Det är även lättillgängligt för stora lastbilar med långväga transporter.säger Irene Ljung, Manager Business Development & Projects IDS.

IDS finns längs de stora europavägarna, lättillgängligt och med gott om svängrum för tung yrkestrafik. Med ett IDS-kort går det smidigt att tanka i hela Europa IDS på omkring 600 strategiskt placerade drivmedelsanläggningar. I Sverige finns IDS från Luleå i norr till Trelleborg i söder. Den svenska delen av IDS består av närmare 40 drivmedelsanläggningar för tung trafik.

Officiell invigning av den nya IDS-stationen ägde rum 10 februari. På plats på invigningen var bland annat Arla och det finska åkeriförbundets medlemsorganisation SKAL.

Adress till den nya stationen:
Örebro
Berglunda Industriområde
Berglundavägen 3A
702 36 Örebro

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in