Lokalt | IKEA återkallar LATTJO fladdermuscape

By on 9 april, 2016

IKEA återkallar LATTJO fladdermuscape på grund av risk för skador på halsen. IKEA uppmanar kunder som har en LATTJO fladdermuscape att omedelbart sluta använda den och återlämna den till IKEA för full återbetalning.

IKEA återkallar LATTJO fladdermuscape efter rapporter om att tre barn har fått rivmärken eller andra märken på halsen när de har använt den. Capen fastnade och lossnade inte tillräckligt lätt från halsen.

Inga rapporterade skador har krävt sjukvård, men på grund av risken för strypning och skador på halsen vidtar IKEA försiktighetsåtgärder och återkallar produkten.

Säkerhet är av högsta prioritet för IKEA och alla våra produkter testas för att uppfylla lagar och standarder världen över. Vi har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet, säger Cindy Andersen, affärsområdeschef för Barnens IKEA, IKEA of Sweden.

Sedan vi tagit del av kundernas rapporter har vi gjort undersökningar som visar att knäppningen på capen inte släpper tillräckligt lätt från halsen. IKEA har höga produktsäkerhetskrav och ser nu över hur vi kan förbättra säkerheten på den här typen av knäppning. IKEA återkallar produkten som en omedelbar försiktighetsåtgärd, och vi förbättrar även kommande produkter och därmed barnens säkerhet genom att fastställa nya krav, fortsätter Cindy Andersen.

IKEA vill inte riskera barns säkerhet och uppmanar kunder som har en LATTJO fladdermuscape att omedelbart sluta använda den och återlämna den till valfritt IKEA varuhus för full återbetalning.

LATTJO fladdermuscape har sålts på alla IKEA marknader utom Ryssland och Indonesien sedan november 2015.

LATTJO fladdermuscape kan återlämnas till IKEA för full återbetalning. Kvitto är inte ett krav.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login