Lokalt | IKEA återkallar PATRULL barngrindar

By on 24 juni, 2016

IKEA återkallar PATRULL barngrindar på grund av risk för att barn kan ramla nerför trappan.

IKEA uppmanar kunder som har en PATRULL barngrind att omedelbart sluta använda den och återlämna den till valfritt IKEA varuhus för full återbetalning.

IKEA har tagit emot rapporter från kunder om att PATRULL barngrindar oväntat har öppnats, vilket har orsakat att barn har ramlat nerför trappan. En del av incidenterna har lett till skador som krävt sjukvård. En oberoende extern utredning visar att låsmekanismen, trots godkända tester enligt tillämpliga standarder, inte är tillförlitlig och därmed utgör en risk för små barn.

IKEA har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet. Vi vill erbjuda säkra och hälsosamma produkter, och vi tycker att barnen är världens viktigaste människor. Så fort vi får indikationer på ett möjligt säkerhetsproblem gällande någon av våra produkter vidtar vi åtgärder. Vi kan inte acceptera att det finns en risk för att skada sig i samband med lek, och som en omedelbar försiktighetsåtgärd återkallar vi därför alla PATRULL barngrindar, säger Maria Thörn, Acting Business Area Manager på Barnens IKEA.

IKEA uppmanar alla kunder som har en PATRULL barngrind att omedelbart sluta använda den och återlämna den till valfritt IKEA varuhus för full återbetalning. Kvitto behöver inte uppvisas.

PATRULL barngrind, PATRULL KLÄMMA och PATRULL FAST har sålts på alla IKEA marknader.

För mer information, gå in på IKEA.se eller ring IKEA Kundservice på 0775 700 500.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login