Lokalt | IKEA utökar pågående återkallelse av choklad med ytterligare sex produkter

By on 29 juli, 2016
Choklad ljus, Choklad nöt, Choklad Lingon & Blåbär, Godis chokladrån, Godis chokladkrokant och Chokladkrokant bredbar

IKEA återkallar chokladprodukter på grund av otillräckligt redovisat innehåll av hasselnötter och/eller mandel som en försiktighetsåtgärd. IKEA vill uppmärksamma kunder som har köpt de berörda chokladprodukterna att dessa inte är lämpliga för personer som är allergiska eller känsliga mot hasselnötter och/eller mandel. 

Produktsäkerhet är alltid av högsta prioritet för IKEA och därför återkallas nu berörda chokladprodukter som en försiktighetsåtgärd. Återkallelsen omfattar samtliga bäst före datum.

– Förekomsten av hasselnöt och mandel har upptäckts vid fler än enstaka tillfällen vilket innebär att dessa chokladprodukter inte är lämpliga för personer som är allergiska och/eller känsliga för dessa allergener. Innehållsförteckningen är otillräcklig och vi vill att alla våra kunder ska känna sig trygga med våra produkter och som en försiktighetsåtgärd återkallas nu produkterna, säger Ann Holster, IKEA Food chef, IKEA Sverige.

Ingen allergisk reaktion har rapporterats till IKEA i samband med att de ytterligare sex produkterna återkallas.

Kunder är välkomna att återlämna berörda produkter till sitt närmsta varuhus. Kvitto är inget krav För mer information se IKEA.se eller ring IKEA kundservice på 0775-700 500.

Vi beklagar eventuella besvär detta kan orsaka.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login