Lokalt – Lillån IBK jublade högst i derbyt

By on 26 oktober, 2016

Ett äkta derby mellan Lillån IBK och IBF Örebro i innebandyns Allsvenskan Södra i Idrottshuset, ett nytt publikrekord på strax över 1600 personer, upplagt för innebandy på hög nivå.

Men ett derby är ett derby, där det som oftast innebär att det ena laget inte har något att förlora medans det andra har allt, precis så blev det också.

Lillån darrade i inledningen, släppte in två mål för att sedan plocka ihop spelet och komma tillbaka. Örebro å sin sida spelade inte ut sitt spel som de hade gjort i tidigare omgångar och tappade spelet hela tiden, det var vid några tillfällen som IBF ryckte upp sig och spelade sitt vanliga och då hängde inte Lillån med alls.

Nu var det tur för Lillån att Örebro inte fortsatte sin offensiv vid de tillfällen de visade upp den, i slutet av matchen kom Örebro ifatt och var riktigt nära. Istället för att trycka upp laget och spela sitt vanliga vinstgivande spel med hög spelpress, ligga tätt inpå motståndarna så blev ett mer traditionellt val. Ut med målvakten, vilket inte alls fick utdelning.

Nu var det Lillån som kunde avgöra i tomt mål och vinna ett ganska ljummet derby, trots alla målen.

Lillån IBK vann matchen med 11-8 och ligger tack vare den på en sjätte plats med tolv poäng, IBF Örebro har en tredje plats med 13 poäng.

Sport | Innebandy lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login