Lokalt | Maria Gustafsson ny enhetschef i Wadköping och Karlslund

By on 3 maj, 2016

Den 2 maj tillträder Maria Gustafsson som ny enhetschef i Wadköping och Karlslund. Maria kommer senast från en tjänst som avdelningschef på Västerås stadsbibliotek där hon ansvarade för sex biblioteksenheter.

Maria har en lång gedigen arbetslivserfarenhet inom museibranschen. För att nämna några exempel så var Maria mellan åren 2012-2014 museiintendet/chef på Arboga museum där hon bland annat arbetade med utställningsverksamhet och verksamhetsutveckling.

Hon har också under många år arbetat på Vallby friluftsmuseum där några av hennes främsta arbetsuppgifter bestod av tillgänglighetsfrågor och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Maria matchar den kompetens som vi söker till Wadköping. Som en del i utvecklingen av stadsdelen kommer ett av Marias viktigaste uppdrag vara att förbättra, utveckla och synliggöra Wadköping som den citynära mötesplats som vi eftersträvar, berättar Nina Glimvall.

Politiskt ligger Wadköping under Fritidsnämnden med Jonas Håård (S) som ordförande. Organisatoriskt ingår Wadköping i verksamhetsområdet Allmänkultur på Kultur- och fritidsförvaltningen med Helene Lis som förvaltningschef.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login