Lokalt | Ny flyglinje tar Örebroarna ut i världen

By on 26 augusti, 2015

Äntligen blir en ny reguljärflygslinje från Örebro till Köpenhamn av.  Resebyrån Ticket har stora förväntningar på den nya linjen, som ger Örebroarna nya smidiga vägar ut i Europa och övriga världen.  

Vi har längtat efter att få tillbaka en linje från Örebro till Köpenhamn. Den innebär mycket för oss alla i Örebro.  Linjen ger inte bara en smidig väg rakt ut i Europa för Örebroarna, utan ger oss också möjlighet att boka resor för ressugna örebroare till exempelvis New York, Bangkok, Tokyo och Peking via Köpenhamn, säger Pia Hayes, säljchef på Ticket i Örebro. 

Det är två år sedan flygbolaget Nextjet lade ner linjen Örebro-Köpenhamn. I dag gick Örebro Airport ut med nyheten att en ny reguljärflygslösning från Örebro till Köpenhamn blivit klar efter två års jakt, vilket innebär att Örebroarna kan resa via Köpenhamn till över 200 destinationer världen över.

Att Estonian Air från och med 26 oktober kommer trafikera sträckan innebär ett lyft Örebroarna som är sugna på att resa utomlands. Flygbolaget, som har code share med SAS, kommer att operera sträckan Örebro-Köpenhamn med två rundturer måndag till fredag, samt en tur och retur söndag.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login