Lokalt – Run of Hope i Örebro

Av på 7 oktober, 2016

Barncancerfondens nya löpevent Run of Hope är redan en succé. Loppet anordnas för första gången den 8 oktober och målet på 25 arrangörer har redan slagits flera gånger om. Löpare över hela landet kan istället välja mellan 100 olika lopp. Startavgifter från deltagarna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

Lopp i Örebro…

Örebro – GIH Örebro 5.350 kr
Örebro – Karin Lundqvist 850 kr
Örebro – Linda Gunhammar 900 kr

Barncancerfonden har i år lanserat ett nytt löparlopp tillsammans med partnern Vitamin Well och succén är ett faktum långt innan den första löpskon slagit i marken. Minst 100 arrangörer anordnar Run of Hope på lika många platser i Sverige. Insamlingsmålet är uppnått och antalet anmälda deltagare är fler än målsättningen. Både insamlingen och löparskaran kommer att växa ytterligare när folk anmäler sig på plats den 8 oktober.

– Vi har längtat efter att kunna erbjuda ett evenemang med löpning i fokus och responsen har varit helt fantastisk. Såhär första året trodde vi att Run of Hope skulle börja i liten skala för att sedan växa men löparsverige har visat ett enormt engagemang, berättar Alexander Amprazis, projektledare på Barncancerfonden.

Run of Hope över hela landet
Ett mål för Run of Hope var att locka minst 2000 deltagare, men redan veckan innan loppet har över 6000 personer anmält sig. Tack vare alla arrangörer erbjuds loppet på över 100 platser från norr till söder.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in