Lokalt | Skolelever ska spara sina Skolkort över sommaren

By on 2 juni, 2016

Länstrafiken uppmanar elever som går i grundskola eller gymnasiet i Örebro län att spara sitt Skolkort över sommarlovet. När skolorna börjar igen till hösten kommer nya biljetter att laddas på korten utan att korten behöver samlas in. Elever som går i skola inom Örebro Kommun får alla nya Skolkort vid skolstart.

–Tidigare har elever fått nya Skolkort vid höstterminens början, men från och med i år ska eleverna behålla sina Skolkort så länge som de går kvar på samma skola, säger Thony Lundberg, Trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Biljettsystemet som introducerades i slutet av 2014 gör det möjligt att ladda nya biljetter på Skolkorten utan att korten samlas in. Det innebär att skolelever kan behålla sina Skolkort hela studieperioden och att eleverna kommer kunna resa på korten från första skoldagen.

– Det blir lättare för både elever och bussförare eftersom eleverna har Skolkort redan från första skoldagen. Det blir också en minskad åtgång av kort vilket är bra för miljön, menar Thony Lundberg.

Undantaget från detta är skolor inom Örebro Kommun, såväl grund- som gymnasieskolor. Elever som går i skola inom Örebro Kommun får alla nya Skolkort inför nästa läsår.

Nya elever i Örebro län som ska börja i grundskola, gymnasiet eller byta skola får ett nytt Skolkort. Majoriteten av eleverna får då sina Skolkort i skolan och ett fåtal per post. För att säkerställa att alla nya elever kan resa till och från skolan de första skoldagarna gäller antagningsbeskedet till gymnasiet som färdbevis de två första veckorna på läsåret.

För att Skolkortet ska vara giltigt som färdbevis krävs att det kompletteras med ett ifyllt giltighetsbevis. Nya giltighetsbevis delas ut till alla elever vid skolstart.

Information kring att elever ska behålla sina Skolkort hela studietiden har lämnats ut från skolor och kommuner i samband med utdelningen av Skolkort hösten 2015. Bland annat finns det beskrivet i den Skolkortsbroschyr som delades ut av skolor samt kommuner tillsammans med alla Skolkort. Broschyrer och mer information finns på här>>.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login