Lokalt – Som distributionselektriker har Emil alltid jobb

By on 5 oktober, 2016
Emil Steiner arbetar som distributionselektriker och trivs med friheten som yrket erbjuder.

För första gången planeras en start för en utbildning till distributionselektriker via yrkesvux i Örebro, behovet efter den här kompetensen är enormt, säger Mikael Carlsén, verksamhetsansvarig på Åsbro kursgård som bedriver för utbildningen.

– Det jag uppskattar mest med jobbet är att det är så varierande och att man får vara mycket ute och arbeta. Jag var inte så sugen på att arbeta hemma hos folk och vara inomhus hela dagarna så detta passar mig perfekt! Ena dagen är jag ute i skogen och får till exempel lösa problem via att såga ner träd för att nästa dag dra högspänningskablar inne i en stad, säger Emil Steiner.

Emil är 22 år och arbetar idag som distributionselektriker hos Infratek och är väldigt nöjd med sitt yrkesval vilket skiljer sig mycket från ett vanligt arbete som installationselektriker.

Arbetet som distributionselektriker är ofta förknippat med mycket frihet, som anställd har man ofta en egen bil och man får planera och organisera sina egna dagar.

- Just friheten är något som jag uppskattar väldigt mycket, säger Emil. Och jag tror att det här yrket kan passa många som är lite händiga, och gillar att lösa problem. Sen tycker jag själv också att det är rätt häftigt att arbeta med så stark ström! Och så tycker jag personligen att det är kul att man får se många delar av Sverige.

– Just friheten är något som jag uppskattar väldigt mycket, säger Emil. Och jag tror att det här yrket kan passa många som är lite händiga, och gillar att lösa problem. Sen tycker jag själv också att det är rätt häftigt att arbeta med så stark ström! Och så tycker jag personligen att det är kul att man får se många delar av Sverige.

Mikael Carlsén som är ansvarig för utbildningen menar att arbetsmarknaden för blivande distributionselektriker är mycket god.

– Som det ser ut idag och det har varit de senaste fem åren kommer entreprenörer till oss och intervjuar hela avgångsklasser och man är ofta beredda att skriva anställningsavtal med samtliga vilket vi tycker är väldigt roligt, säger Mikael.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login