LOVA släpper singeln ”I Raised Your Boyfriend”

By on 20 februari, 2023

Det svenska popundret LOVA är tillbaka med nya singeln ”I Raised Your Boyfriend” som släpps idag. Låten är första singeln från hennes kommande EP som släpps i vår. Låten är skriven av LOVA tillsammans med Litens Nilsson, Hannes Roovers och Isac Hördegård och producerad av Medium (Hannes Roovers & Isac Hördegård).

”I Raised Your Boyfriend” handlar om ensidiga relationer, att bli åsidosatt och att se någon du älskat gå vidare med någon annan och alla de komplexa känslor som det kan väcka. Något som många kan känna igen sig i.

– ”I Raised Your Boyfriend” är en låt om uppoffring, besvikelse och avundsjuka. Den täcker känslor du går igenom när du ser ditt ex gå vidare med en ny och, i mitt fall, hur annorlunda han är tillsammans med en ny tjej. Även om du vet att du mår bättre utan honom så kan du ändå inte hjälpa att du känner dig utnyttjad och sårad, eftersom du vet att det är tack vare dig som han nu behandlar den andra personen så fint. Det var DU som investerade så mycket av din tid och bidrog till att han blev den mannen han är idag. Det handlar inte om att du vill ha tillbaka honom eller att du på något sätt försöker skuldbelägga den nya tjejen – men lite uppskattning för ditt hårda arbete hade ju suttit fint, säger LOVA.

– Låten är inspirerad av personliga erfarenheter och tidigare upplevelser. Samt berättelser som jag har fått berättat för mig av mina vänner, främst kvinnliga vänner, som allt för ofta känner att de ger mer i de relationer de befinner sig i. De flesta av dem har också känt ett behov och en förväntan på dem att uppfostra sina killar och lära dem att vårda sin relation, avslutar hon.

I musikvideon, som också släpps idag, illustreras LOVAs känslor genom boxning. SM-mästaren i thaiboxning, Arthur Balekelayi, spelar en boxningstalang och LOVA hans tränare. Videon porträtterar tiden som en tränare investerar i sin talang tills han blir så pass bra att han väljer att lämna henne för någon annan. Bakom videon står regissören av Alexandra Dahlström.

– LOVA är en glädje att jobba tillsammans med. Som sångare har hon en enorm, självklar och varm röst. Jag fastnade för den här låten för att den är så allmänmänsklig, sårbar och förbannad samtidigt. Framför kameran var det också väldigt lätt att samarbeta. Alla känslor går att läsa i LOVAs ögon och bubblar precis under huden. Hon är en målinriktad, proffsig, rolig och orädd artist som dessutom råkar ha väldigt bra smak, säger Alexandra Dahlström.

Under året kommer LOVA att släppa två nya EP’s. Den första, som innehåller singeln ”I Raised Your Boyfriend”, behandlar tabubelagda känslor som avundsjuka, missunnsamhet, bitterhet, ilska och hat. Den andra EP’n kommer att handla om den andra sidan av våra sårbara känslor som sorg, besvikelse, ensamhet olycklig kärlek och självkritik.

I vintras tog LOVA världen med storm efter att låten ”Lonely Ones” fick en stor synk i Netflix-serien ”Young Royals”. ”Lonely Ones”, som är skriven av LOVA tillsammans med Joakim Berg, Cassandra Ströberg och David Björk, låg Topp 200 på Shazam i över 39 länder, inklusive #39 på den globala Shazam-listan. Låten har streamats över 16 miljoner gånger och haft över 17 miljoner visningar på TikTok.

Mitt under pandemin släppte LOVA sitt hyllade debutalbum ”Grown-ish”, ett album som handlade om att lämna tonårslivet och gå in i vuxenlivet genom ångest, rädsla, ensamhet, utanförskap och osäkerhet – men också om att leva och vara sig själv. 2018 debuterade LOVA med singeln ”You Me And The Silence”, som samma år blev den mest spelade svenska låten på P3. Hon signades till Republic i USA och har sen dess varit flerfaldigt P3 Guld nominerad, vunnit ”Årets Stipendium” av Musikförläggaren, fått YouTube’s utmärkelse ”One to Watch”, streamats över 150 miljoner gånger och hyllats av Major Lazer, Billboard och The Guardian.

2021 utsågs LOVA av Spotify till en av fem nordiska RADAR-artister – helt enkelt en artist som världen bör hålla ett extra öga på. Under hösten gjorde hon uppmärksammade internationella samarbeten med Gryffin, som artist på låten ”Piece Of Me” och Galantis, som låtskrivare på låten ”Tears For Later”. Hon släppte även Spotifys Studio It’s Hits-singel ”Didn’t Know Shit” med den nordirländska popstjärnan JC Stewart och den italienska superproducenten Kina och gjorde en tolkning av ABBA’s ”Happy New Year”.

LOVA är känd sina ärliga texter och har blivit en talesperson för ångest och psykisk ohälsa. Hon har skrivit musik om sina inre kamper, osäkerhet och hur hon alltid försökt vara ”den perfekta flickan”, men också MeToo-rörelsen och om manligt privilegium, jämställdhet och sexuell objektifiering och hur män bör och inte bör agera. Hon har skrivit musik med bland annat Joakim Berg, ELVIRA och MXM och haft stora synkar i Netflix-produktioner som ”Young Royals”, ”Hjem Til Jul 2” och ”Tall Girl 2”.

Under fjolåret spelade LOVA på både Lollapalooza och Popaganda.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Universal Music

You must be logged in to post a comment Login