Ludvig Fjällström trea i totala Puckelvärldscupen

Av på 14 mars, 2021

Det blev en tudelad avslutning på årets världscup. Å ena sidan blev finalen i Almaty inställd på grund av dimma, men å andra sidan blev Ludvig Fjällström trea i den totala världscupen 2021 i puckelpist.

Som sjunde svensk någonsin stod Ludvig Fjällström, Åre SLK, på pallen efter världscupfinalen i Almaty, Kazakstan. Tävlingen blev inställd på grund av dimma, och det gjorde att Ludvig behöll sin tredjeplats i totalen.

Han har haft en stark säsong med flera pallplatser och bland annat sin första världscupseger i karriären. Nu toppar han alltså säsongen med att bli trea i totalen.

– Det känns otroligt, jag fick lite flashbacks till Idre när jag fick vinsten på samma sätt. Jag ville egentligen åka för det men jag är så klart väldigt glad. Efter tio år på världscupen har jag ändå tyckt jag att jag blivit bättre. Att då få kvitto på att jag inte kämpat förgäves är otroligt skönt, sa Ludvig efter tävlingen.

Nästa säsong är det OS, något som Ludvig så klart siktar på, och känslan är bra.

­– Att ta med det här in mot OS-året är super. Jag har visat att jag håller hög nivå under säsongen så det känns otroligt bra. Jag och Lasse vet vad jag har att jobba med under sommaren, avslutar Ludvig.

Svenska pallplatser i den totala världscupen
1983 Stefan Engström, Lasse Fahlén
1984 Lasse Fahlén
1986 Henrik Oskarsson
1997 Jesper Rönnbäck
1998 Marja Elfman
1999 Marja Elfman
2000 Marja Elfman
2010 Jesper Björnlund
2021 Ludvig Fjällström

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in