Luzzu – höstterminens sjätte filmstudiofilm

By on 29 oktober, 2022

⇑⇑ LUZZU – Officiell svensk trailer HD ⇑⇑

Luzzu – höstterminens sjätte filmstudiofilm i Lindesberg, torsdag 11 november kl 19:00 presenterar Lindesbergs Filmstudio höstterminens sjätte film: Luzzu – en film från Malta (2021) i regi av Alex Camilleri.

”En lovande debutfilm som sätter Malta på filmkartan. Ett havsdoftande uppväxtdrama om klimat- och fiskekrisen i fokus”, skriver Dagens Nyheter.

Den nyblivne pappan Jesmark tvingas in i den maltesiska fiskeindustrins undre värld för att få livet att gå runt. Han kastas in i en samvetskonflikt när han bryter med det traditionella fisket han växt upp i.

”Långfilmsdebutanten Alex Camilleri gör ett tappert försök att sätta Malta på filmkartan med sitt medelhavsbrisande uppväxtdrama ”Luzzu”. Även om berättelsen leder mot skuggorna blundas det inte för vykortsvackra vyer. Här syns delar av det som utlovas i resebroschyrer, inte minst det kristallblåa havet. En vågig skönhet som nog lär locka fler turister än de obekväma sanningar om klimatförändringar som ligger som en våt filt över filmen”, skriver Sebastian Lindvall i Dagens Nyheter.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login