Lyckat stopp för Kalasturnén i Humlehagen

By on 17 juli, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

I lördags besökte Kalasturnen som återuppstått Humlehagen med många namnkunniga artister som bob Hund, Markus Krunegård, Cherrie med flera. Kalasturnén startades 1997 och fortgick fram till 2004 då den tog paus, men nu 18 år senare är den tillbaks.

För er som aldrig besökt Humlehagen så är det lite svårt att beskriva, men det är som en festival mitt i den lantliga idyllen 25 minuter med bil från Örebro. Här har man samlat förutom två scener flera food trucks och barer för att kunna förse den ofta stora publiken.

Som ni förstår så handlar Humlehagen om mer än att bara gå på konsert, det är också att umgås med gamla vänner och att hitta nya. Stämningen är hjärtlig och avslappnad på ett sätt som man inte upplever så ofta, med en publik som varierar mycket i ålder.

Kvällen startade lite lugnt vid 18.00 med Gina Dirawi på den lilla scenen, men sen växlade det upp ordentligt när Markus Krunegård klev upp på stora scenen. Jag är personligen inget stort Krunegård fan men live är han riktigt bra och kan konsten att tända publiken så det blit ett himla ös helt enkelt.

När Krunegård gjort sitt på stora scenen var det dags för en för mig ny bekantskap, David Richard som överraskade mig ordentligt med orginella texter och ett helt eget stuk på musiken någonstans mellan amrikana, country och söderbalader.

Nu var det dags för något jag sett fram mot för man måste ändå säga att det var ordentligt kultigt när Bob Hund entrade den stora scenen. Inte för att jag var ett stort Bob Hund fan när det begav sig utan snarare att de funnits där under hela den tid man egentligen lyssnat på musik. Gubbarna gjorde riktigt bra ifrån sig och man insåg att man faktiskt hört de flesta av låtarna, även om jag innan konserten inte hade kunnat namnge en enda låt.

Efter att Bob Hund klivit av scenen var det dags för Cherrie att uppträda på den lilla scenen. Cherrie är jätte duktig och bra sångerska men jag kan tycka att hon inte riktigt passade in ibland de andra artisterna man har med på turnén.

Nu fick Esther den kanske något otacksamma uppgiften att agera uppvärmning åt Johnossi på stora scenen. Jag tycker att hon gör ett bra jobb även om hennes syntinfluerade pop kanske inte är vad merparten av publiken suktar efter just då. Hon hinner i alla fall med att spela några av sina låtar inklusive en ny och ännu outgiven.

Avslutningen på kvällen stod Johnossi för men jag han inte med att se dem utan var då tvungen att åka hem.

Kalasturnén i Humlehagen var i alla fall en riktig höjdare och jag kommer säkerligen att återkomma hit för fler konserter för jag gillar verkligen konceptet.

Bilder från Kalasturnén.

Karl-Johan Sandberg, Kultur | Örebro län
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login