Maja Francis släpper exklusiv vinyl kommer till Örebro

By on 27 november, 2022
Foto: Emelie Eriksson

Med en fot i skandinavisk pop och den andra i country har Maja Francis satt sig själv på den svenska musikkartan. Efter totalt fyra kritikerrosade tolkningar av artisterna Lasse Stefanz, Molly Hammar, Anna Ternheim och Nordman tackade Maja Francis för sig i årets Så Mycket Bättre. Låtarna har hyllats i svensk press och nu är det äntligen dags att släppa tolkningarna tillsammans med albumet “A Pink Soft Mess” i form av en exklusiv vinyl. Dessutom adderas nu extradatum på vårens omfattande Sverigeturné.

Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” (RMV Grammofon) släpptes 2021 och producerades tillsammans med Johannes Runemark och David Wikberg. Under 2022 nominerades Maja och albumet till Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och har tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press.

På albumet hörs bland annat First Aid Kit-samarbetet ”Mama”, som också tolkades av Albin Lee Meldau i Så Mycket Bättre. Även låten “Anxious Angel”, albumets andra singel, har fått stor uppmärksamhet i Netflix-serien ”Kärlek & Anarki” och genom Johnossis känslosamma tolkning. Albumet korades även till årets debutalbum 2021 av Alexandra Sundqvist på Dagens Nyheter och utsågs även till årets svenska album av onlinemagasinet Popmani samma år.

Under våren 2023 väntar en fantastisk möjlighet att uppleva Maja Francis live på intima och anrika scener runtom i landet. Maja kommer till Örebro och Kulturkvarteret den 14 april.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Luger

You must be logged in to post a comment Login