Makeriet presenterar stolt Ida Nielsen

By on 21 mars, 2023
Bild: Makeriets facebooksida

Makeriet Live presenterar stolt: Ida Nielsen med band, Ida är basisten som bland annat spelade i Prince band The new power generation. En unik kväll att uppleva en världsartist på en liten scen i Örebro.

Ida Nielsen liv vändes upp och ner när musiklegenden Prince upptäckte henne i augusti 2010, kort efter gick med hon med i hans band och började turnera med honom och ”The New Power Generation” samt det 4-delade powerhouse-rockbandet ”3rdeyegirl”.

Ida var en del av Prince band från 2010 fram till hans alltför tidiga bortgång i april 2016, hon beskriver att spela med Prince som ”en enorm gåva och som den mest magiska musikaliska resan någonsin, och en pågående lärandeupplevelse bortom all fantasi.”

Efter åren med Prince började Ida fokusera på sin solokarriär, Ida har släppt musik på en regelbunden basis och har ökat sina turnéscheman enormt sedan 2016.

Ida och hennes band ”the Funkbots” levererar en högenergi funkshow fullspäckad med bra vibbar, snäva grooves och subtila referenser till sin tidigare arbetsgivare och lärare Prince.

Ida röstades fram bland de 10 bästa basisterna i världen (tillsammans med andra basister Stanley Clarke & Victor Wooten) i den årliga Music Radar-undersökningen 2019.

Lördag 25 mars 2023 kommer Ida Nielsen med band till Makeriet för en svängig spelning.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebro

Källa: Makeriet

 

You must be logged in to post a comment Login