Makethemark klar för Åby Stora Pris

By on 25 juli, 2019

Makethemark tar plats i årets startfält av Åby Stora Pris som körs 10 augusti på Åbytravet med två miljoner kronor till vinnaren.

Den 6 åriga hingsten e. Maharajah och Global Naughty har haft en lysande säsong hittills under 2019, ifjol som femåring vann Makethemark Jubileumspokalen på Solvalla i augusti och har i år tagit en meriterande tredje plats i elitloppet.

Näst senast var han tvåa i Ulf Thoresen Minneslopp på norska Jarlsberg och att formen är på topp bevisade han i helgen då han vann storloppet St. Michel Ajo på finska banan Mikkeli. Segern tog han på nytt personbästa 10.2 över 1609a för sin kusk Ulf Ohlsson.

Jon W Pedersen-sportchef på Åbytravet:
”Riktigt kul att Petri Salmela kommer till Åbytravet med sin storstjärna, hästen som har sällan gjort något dåligt lopp och har många fina kvalitéer. Det ska bli spännande på hur han bemästrar den långa distansen då det blir hästens första start över 3140m, men hans meritlista är helt fantastisk och när jag lyssnar på Petri så hör man att han har bra förtroende för sin häst.”

Petri Salmela-tränare:
”Jag var mycket nöjd med min häst senast i Finland och han tog loppet jättebra och det lyser toppform om honom. Nu är det Åby Stora Pris som är nästa mål och det ska bli spännande att möte de bästa över Stayer-distans!”

Fakta:
Makethemark
51 starter 22 vinster -11-7 segerprocent: 43%
Stamtavla: Maharajah – Global Naughty
Startprisumma: 7 653 010 kr
Rekord: 10.2ak 10.7am

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login