Malmö för tunga för Örebro HK

By on 3 mars, 2022

Örebro Hockey har två oväntade vinster med sig till den 45 omgången av Svenska Hockeyligan, där tog man sig an Malmö i Behrn Arena. Örebro hade inte direkt rosat marknaden spelmässigt sett till de två senaste matcherna mot Växjö och framförallt mot Frölunda trots vinster, man hade inte vunnit mot Malmö den här säsongen vilket man inte gjorde ikväll heller.

Malmö kom ut i den första perioden och visade upp det inte Växjö eller Frölunda gjorde mot Örebro, en desperation, en vilja att vinna. Genom att spela småfult, på gränsen, tajt och möta Örebro högt upp i banan, gjorde att gästerna var dominanta perioden igenom med ett par halvfarliga kontringar för hemmalaget. Skottstatistiken i den första perioden speglade det som hände på isen, 16-4 till Malmö, när första 20 var färdigspelat stod 0-3 på resultattavlan.

Den andra delen blev desto mer jämnare, Örebro kunde reducera under sitt powerplay i början av perioden. Stärkta av målet kunde Örebro få till ett bättre spel där Malmö backade tillbaka för en stund, då kom Örebro ytterligare ett mål närmare i den sjunde minuten. Sen var det som att Malmö vaknade till liv igen för att återgå till det spel man visade upp i den första perioden, gästerna kunde utöka sin ledning till 4-2. Örebro kom spelmässigt närmare och närmare, där och då började Malmö att visa upp sitt grisspel, något som konstigt nog inte domarna tog något för och som självklart störde hemmalagets rytm. I slutet stod Malmös Lance Bouma för en riktigt ful knätackling på Petr Zamorsky i Örebro, Lance fick ett självklart matchstraff, Lance hade fram till matchstraffet visat upp ett riktigt svinaktigt spel under den tid han var på isen.

Örebro startade den tredje perioden med spel i spel i numerärt överläge där man kunde reducera efter bara 38 sekunder, i och med Lance Boumas fem minutersutvisning i den andra perioden hade hemmalaget ytterligare ett par minuter att kunna klämma in fler mål men inte det inte. Istället var det gästerna som började spela hockey, utan några fula tilltag. Ett spel gjorde att Malmö började komma in igen i matchen för att förminska Örebros ytor, i den 19 minuten kunde man trycka in 3-5 målet där och då vann man också matchen.

Nu var inte Örebro med på notera för tredje matchen på raken, skärpan, fysiken, det mentala, ja allt saknades. Nu hör det till saken att Malmö har ett par spelare som gillar att spela riktigt fysiskt på gränsen till brutalt, ibland gör de det, medvetet. En kamera missar inte mycket, då kan man även undra hur en domare kan missa så mycket som oftast står och ser det kamerorna snappar upp. När Malmö ägnade sig åt att just spela hockey precis på gränsen hade inte Örebro inte mycket att säga till om, de mål som hemmalaget fick in gjorde man när gästerna inte var uppe i nivå. Med facit i hand efter tre senaste matcherna mot Växjö, Frölunda och nu Malmö så måste Örebro upp i nivå. Nu när slutspelet närmar sig måste man lägga in ytterligare en växel, allt måste upp ett par hack för att man ens ska ha en chans att vara med i toppen.

Kolla bara på Malmös inställning i kvällens match, de var beredda att mer eller mindre käka upp Örebro, vilket de stundtals gjorde också. I den första perioden såg spelarna i Örebro ut som rädda små barn efter en hårtork, var var man mentalt då? Skärpa, matchtempo, man mot man, skridskoåkning, samt mycket mycket mer finns det säkert att jobba på.

Nu väntar Malmö igen på bortaplan på lördag 5 mars 2022 för Örebro i den 46 omgången av Svenska Hockeyligan, då hoppas jag att Örebro har lärt sig läxan och visar upp en helt annan attityd när matchen startar!

Matchfakta Örebro HK vs Malmö Redhawks

• 06.48 mål Malmö, 0-1 Lance Bouma.
  • 12.08 mål Malmö, 0-2 Marcus Sylvegård.
  • 14.45 mål Malmö, 0-3 Eric Engstrand.
  • 14.45 Örebro byter målvakt, Jhonas Enroth in och Jonas Arntzen ut.
  • 18.50 utvisning Malmö, två minuter Markus Lauridsen Slashing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 3-0 till Malmö
Skottstatistik första perioden Örebro HK 4 vs Malmö Redhawks 16

• Inledde Örebro i powerplay i 1.10 minuter.
  • 00.46 mål Örebro i powerplay, 1-3 Robin Kovacs.
  • 06.56 mål Örebro, 2-3 Nicholas Halloran.
  • 07.56 mål Malmö, 2-4 Pathrik Westerholm.
  • 10.51 utvisning Malmö, två minuter Carl-Johan Lerby Hög klubba. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 12.58 utvisning Malmö, två minuter Adam Ollas Mattson Roughing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 18.36 matchstraff 5 + Game Miscounduct, Lance Bouma Knätackling. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro