Man i Kumla blev Lottomiljonär

By on 9 augusti, 2022
Arkivbild

Man i Kumla blev Lottomiljonär – köper solceller till sonen, lördagens Lottodragning gav två nya miljonvinster på Lotto 1. En av vinnarna var en man i 60-årsåldern i Kumla. För vinsten, på 1,8 miljoner kronor, ska han köpa solceller till sin son.

Under lördagskvällen lyckads två spelade rader pricka in sju rätt på Lotto 1 och vann 1 864 403 kronor vardera. Den ena vinnaren är en man i Kumla som var ovetandes om vinsten när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr når honom strax efter dragningen.

– Nej, är du säker? Vad trevligt! Oj det var tur att jag satt ner, säger mannen som satt och läste tidningen när han fick det glädjande samtalet.

Lottoraderna, som han spelar med sin fru, är baserade på nummer från betydelsefulla datum från deras liv. Rader som hittills gett mannen bra utdelning.  

– Jag vann 4000 kronor förra veckan, så man kan säga att jag är inne i bra flow nu, säger den nyblivne miljonären glatt.

Hur vinsten ska förvaltas är noga uttänkt av Kumlabon.

– Nu ska jag ringa till min son och berätta. Han höll på att diskutera om han skulle sätta upp solpaneler på taket nyligen. Så nu ska jag ringa och berätta att jag bekostar det åt honom, säger mannen och tillägger: – Vinsten betyder trygghet för oss, men förutom solpanelerna till min son så vet jag inte än vad vi ska göra för vinstpengarna.

Med lördagens vinst har sju personer från Örebro län vunnit en miljonvinst på Lotto i år. Tre personer av dessa är boendes i Kumla.

–  Kumlaborna har verkligen haft turen med sig! I maj vann bland annat en man i 50-årsåldern 1,2 miljoner kronor på en 15 år gammal Lottorad. För vinsten skulle han köpa tillbaka sitt barndomshem, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raderna var inlämnade på Laxå Spelbutik och vinnaren önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1, 6 augusti 2022: 5 ─ 6 ─ 9 ─ 14 ─ 18 ─ 22 ─ 29

Nöje | Kumla
Örebronyheter

Källa Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login