Man misstänkt för misshandel, olaga hot och våld mot tjänsteman

By on 3 juli, 2022
Arkivbild

Misshandel, olaga hot, våld mot tjänsteman med mera vid krog i centrala Lindesberg.

Polis grep en man i 25-årsåldern efter det att ordningsvakter ingripit mot denne. Mannen hade inne på krogen dragit omkull en ung kvinna samt hotat henne och en annan ung kvinna verbalt. Detta fick ordningsvakterna att ingripa mot mannen som satte sig till rejält motvärn. Bland annat kastade han ett bord som träffade en av ordningsvakterna så att smärta uppstod.

Polis som befann sig i närområdet kom till ordningsvakternas undsättning. Mannen fortsatte dock med sitt aggressiva och hotfulla beteende även gentemot polismännen. Han lyckades bland annat skalla en av polismännen i ansiktet i samband med det motstånd han gjorde i samband med gripandet. Varken polismannen eller ordningsvakten skadades allvarligt.

Mannen var rejält berusad och fick sova ruset av sig innan han kunde förhöras. Vid förhöret delgavs han misstanke om misshandel, olaga hot i två fall, våld och hot mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk.

Efter förhöret beslutade åklagare att mannen skulle friges. Misstankarna kvarstår dock och utredningen kommer att fortgå.

Örebro län | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login